Hackertámadás miatt 150 műtétet elhalasztanak Barcelona legnagyobb kórházában

adathalászat, online, bűnözés, biztonság, hekker, telefon, bűnügy, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás, jelszó
Dangerous Hooded Hacker Breaks into Government Data Servers and Infects Their System with a Virus. His Hideout Place has Dark Atmosphere, Multiple Displays, Cables Everywhere.
Vágólapra másolva!
A spanyolországi Barcelona egyik legnagyobb kórházát érte zsarolóvírusos kibertámadás, ami megbénította a központi számítógépes rendszert. A hackertámadás miatt 150 nem sürgős műtétet és megközelítőleg 3000 vizsgálatot kellett későbbre halasztani.
Vágólapra másolva!

A Hospital Clinic de Barcelona elleni vasárnapi támadás leállította a létesítmény laboratóriumainak, sürgősségi osztályának és gyógyszertárának számítógépeit a kórház központjában és több külső helyszínen - írja az ABC.

"Nem tudjuk biztosan, hogy mikor áll helyre a rendszer normális működése" - mondta Antoni Castells, a kórház igazgatója az esettel kapcsolatban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a kórház vészhelyzeti terve lehetővé teszi, hogy néhány napig működjenek ilyen körülmények között is, de reméli, hogy a rendszer hamarabb helyreáll.

Zsarolóvírusos hackertámadás érte Barcelona egyik legnagyobb kórházát. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Gorodenkoff/Shutterstock. No use without permission./Gorodenkoff

A katalán regionális hatóságok közleménye szerint a régió kiberbiztonsági ügynöksége dolgozik a rendszer helyreállításán.

A szervezet közölte, hogy a támadást Spanyolországon kívülről hajtotta végre a "Ransom House" nevű csoport. A hatóságok közlése szerint a hackerek egyelőre nem követeltek váltságdíjat, de pénzt nem fognak fizetni nekik.

A kórház sajtóosztálya közölte, hogy minden dokumentációt egyelőre papíron végeznek, az intézmény az új sürgős eseteket a város más kórházaiba irányítja át.

Az EFE spanyol állami hírügynökség szerint a támadás miatt megszűnt a hozzáférés a betegek adataihoz.