Villám csapott a Lufthansa egyik járatába, hét ember megsérült

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokbeli Austinból, a németországi Frankfurtba tartó Lufthansa járatba nem sokkal a felszállás után villám csapott bele körülbelül 11 kilométeres magasságban. A villámcsapás következtében a gép hirtelen zuhanásba kezdett és hét ember megsérült, végül a járatnak Washingtonban kellett leszállnia. 
Vágólapra másolva!

A villámcsapás körülbelül 11 kilométeres magasságban érte a gépet, a Metropolitan Washington Airports Authority szóvivője megerősítette, hogy a repülőgép "biztonságosan" landolt helyi idő szerint este 9 körül, a hét sérült utast pedig helyi kórházakba szállították.

A sérüléseket az okozta, hogy az utasok nem voltak bekötve és a villámcsapás következtében a gép hirtelen zuhanásba kezdett, erős turbulencia lépett fel.

Az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, a Lufthansa egyelőre nem kommentálta az incidenst, a Dailystar hiába kereste meg őket az ügyben.

A hét sérült utas állapotáról a hatóságok nem közöltek információt.

Az baleset alig néhány héttel azután következett be, hogy a Lufthansa kénytelen volt minden repülőjárat fogadadását felfüggeszteni a frankfurti repülőtéren február 15-én, miután a cég számítógépes rendszereivel kapcsolatos probléma komoly fennakadást okozott a repülőtéren.