Transznemű ámokfutó mészárolt le hat embert egy keresztény iskolában

Six Killed In Mass Shooting At A Private School In Nashville GettyImageRank2 USA Tennessee Nashville Color Image Photography Reunited The Covenant arrive at Mass Shooting Woodmont Baptist Church Horizontal SCHOOL FAMILY VIOLENCE LAW CHILD
Megtört szülők és gyerekek a Covenant iskolánál
Vágólapra másolva!
Az iskola korábbi diákja volt a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.
Vágólapra másolva!

A helyi idő szerint hétfő délután tartott sajtótájékoztatón, John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a támadó otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképeit, amelyeken a nő felvázolta a bűncselekmény végrehajtását.

A 28 éves Audrey Hale

magát transznemű nőként határozta meg,

és korábban az iskolába járt - közölte a rendőrségi vezető, aki arról is beszámolt, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be.

Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték

- mondta.

A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről Forrás: MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department/Nashville-I Rendőrség

14 perc alatt ártalmatlanná tették

A rendőrség kora délutáni tájékoztatása szerint a hatóság néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest.

A lövöldözőnél két automata-jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy

előre kitervelt támadásról volt szó.

Megtört szülők és gyerekek a Covenant iskolánál Forrás: AFP/2023 Getty Images/Seth Herald

A fegyverek közül

legalább kettőt legálisan vásárolt

az elkövető - hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a helyszínelés kedden is tartani fog, a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt pedig nyilvánosságra hozzák.

A Covenant keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van.