Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Ausztráliában

Horizontal
An undated handout photo received from the New Zealand Police on February 8, 2023 shows some of the 3.2 tonnes of cocaine recovered adrift in the Pacific in an historic drugs bust estimated to be worth around 316 million US dollars. (Photo by Handout / New Zealand Defence Force / AFP) / ----EDITORS NOTE ----RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / NEW ZEALAND DEFENCE FORCE" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az ausztrál hatóságok letartóztattak 12 embert egy rekordmennyiségű, 2,4 tonnányi kokainszállítmány tavaly novemberi lefoglalásával összefüggésben - közölte hétfőn a nyugat-ausztráliai rendőrség.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint az Ausztráliába szánt, a dél-amerikai partoknál egy fedett nemzetközi akcióban lefoglalt kábítószer becsült utcai értéke eléri az egymilliárd ausztrál dollárt (több mint 240 milliárd forint).

Mivel a hírszerzés információi szerint

a kábítószer-kereskedők nem tudtak a szállítmány lefüleléséről, és azt hitték, hogy a mexikói drogkartellek egyikéhez köthető rakomány továbbra is Ausztráliába tart.

Drogfogás Ausztráliában Forrás: AFP/Handout

A rendőrség azonban kelepcét állított a "címzetteknek": a kokaint egy semleges anyaggal pótolták, és a csomagokat Nyugat-Ausztrália székhelye, Perth partjaitól mintegy 70 kilométerre az óceánba vetették - tudván, hogy

a csempészárut a tengerből gyűjtik be a kábítószer-kereskedők.

A rendőrség közlése szerint 2022. december 30-án őrizetbe vették egy hajó fedélzetén szórakozó társaság három tagját, másnap további hat embert fogtak el, és szerte Perth-ben házkutatásokat tartottak.

Idén januárban letartóztattak újabb három embert, köztük egy 39 éves férfit és egy 37 éves nőt, akiknek a járművében több mint kétmillió ausztrál dollárt (481 millió forint) talált a rendőrség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről