Vér szerinti édesanyja rabolt el a nevelőszülőktől egy négyéves kislányt az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az édesanya korábban fizikialag bántalmazta lányát, így a kislányt nevelőszülőknél helyezték el. A kislány négyéves volt, amikor egy washingtoni bevásárlóközpontból elrabolta vérszerinti édesanyja.
Vágólapra másolva!

Aranza Maria Ochoa Lopez 2017-ben került állami gondozásba, majd nevelőszülőkhöz, miután bizonyítást nyert, hogy az édesanyja fizikailag bántalmazta őt

- írta a SkyNews.

A bírósági határozat alapján vérszerinti édesanyja hetente kétszer, felügyelt látogatások alkalmával találkozhatott csak lányával.

A nevelőszülőknél nevelkedő Aranzat négyéves korában rabolta el biológiai édesanyja a Washington állambeli Vancouverben egy bevásárlóközpontból.

Az édesanya, Esmeralda Lopez-Lopez 2021 januárjában bűnösnek vallotta magát emberrablás bűncselekményében, és a nőt 20 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Az FBI 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel, hogy az elrabolt kislány nyomára bukkanhassanak.

A most nyolcéves kislány azonban nem került elő egészen 2023 februárjáig, de a hatóságok megtalálták a mexikói Michoacanban.

A kislányt az FBI különleges ügynökei hozták vissza az Egyesült Államokba - jelentette be szerdán az iroda seattle-i kirendeltsége.

- mondta Richard A Collodi, az FBI seattle-i kirendeltségének különleges ügynöke.