Medvegyev atomcsapással fenyegetett Putyin letartóztatása esetén

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
A Putyin elleni elfogatóparancs bármely ország kormánya általi végrehajtása Oroszország elleni hadüzenetnek felelne meg - nyilatkozta Dmitrj Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese. 
Vágólapra másolva!

Dmitrij Medvegyev is atomcsapással fenyegetett meg minden olyan országot, amely úgy dönt, hogy végrehajtja a Putyin ellen kiadott nemzetközi elfogadóparancsot. A TASS szerint most Medvegyev leszögezte, hogy az elfogatóparancs bármely ország kormánya általi végrehajtása Oroszország elleni hadüzenetnek felelne meg - írta a Mandiner.

„Természetesen ilyen helyzet soha nem fog bekövetkezni, de képzeljük el, ha mégis. Egy nukleáris ország jelenlegi vezetője megérkezik mondjuk Németországba, és letartóztatják. Mit jelent ez? Háborús nyilatkozatot Oroszország ellen" – mondta Medvegyev újságírói kérdésre válaszolva.

Dmitrij Medvegyev: Putyin letartóztatása Oroszország elleni hadüzenet Forrás: AFP//Christof Stache

Marco Buschmann német szövetségi igazságügyi miniszter közelmúltbeli kijelentésére reagálva, miszerint Berlin kénytelen lenne végrehajtani a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését és letartóztatni az orosz elnököt, ha Németországba jönne, Medvegyev azt mondta: "Felfogja egyáltalán, hogy ez casus belli, hadüzenet lenne?"