Harmincra emelkedett az indonéziai földcsuszamlás áldozatainak a száma

Serasan, 2023. március 7. Az indonéziai országos kutató-mentő ügynökség, a BASARNAS által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól a Serasan szigeten történt földcsuszamlás helyszínén 2023. március 7-én. A természeti katasztrófában legkevesebb tíz ember életét vesztette, tucatnyian eltűntek. MTI/EPA/BASARNAS
Vágólapra másolva!
Harmincra emelkedett az indonéziai földcsuszamlás halálos áldozatainak a száma, miután a mentőalakkulatok újabb holttesteket találtak Serasan szigeten. Az özönvízszerű esőzések miatt bekövetkezett földcsuszamlás hétfőn 30 házat temetett maga alá Genting faluban.
Vágólapra másolva!

A hatóságok egy közel 700 fős mentőalakulatot, köztük rendőröket és katonákat is bevetettek, hogy a 24 még mindig eltűntként nyilvántartott embert megtalálják, akiket valószínűleg négy méter mélyre temetett a földcsuszamlás amikor a házaikban rekedtek - írja a Fox News.

A mentőegységek nyolc embert hoztak ki élve, közülük hárman kritikus állapotban vannak

- közölte csütörtökön Suharyanto, az indonéz Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség vezetője.

Az indonéziai országos kutató-mentő ügynökség, a BASARNAS által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól a Serasan szigeten történt földcsuszamlás helyszínén 2023. március 7-én Forrás: MTI/EPA/BASARNAS/-

A sérülteket hétfőn késő este a Borneó szigetén lévő Pontianak város kórházába szállították, de egy ember útközben meghalt.

A keresési és mentési műveletet a katasztrófa helyszínének környékén lezúduló heves esőzések nehezítették. Az időjárás miatt a munkálatokat többször is meg kellett szakítani, miközben az áramellátás is akadozott a térségben.

A hétfői földcsuszamlás következtében mintegy 1300 ember kényszerült a lakóhelyét elhagyni, őket négy ideiglenes felállított menedékhelyre szállítottak. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.