Győri Enikő: A szankciók olyan hatóanyag, amelytől Európa lesz rosszul - videó

Vágólapra másolva!
A szankciós politika Oroszország esetében lassan ható méreg, a gond az, hogy úgy tűnik, aki adagolja, az előbb hal meg tőle - jelentette ki Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Győri Enikő az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának (INTA) az Oroszországgal szembeni szankciók kereskedelmi hatásaival foglalkozó ülését követően emlékeztetett: a szankciós politikával Brüsszel eredeti célja az volt, hogy véget vet a háborúnak.

- fogalmazott.
Közölte,

az Európai Bizottság azzal számolt, hogy 15 százalékkal esik vissza az orosz gazdaság teljesítménye, ehhez képest alig több mint 2 százalékos volt a lassulás.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig 2023-ra enyhe növekedést jelez - emelte ki.
Szavai szerint az embargót a világ GDP-jének 40 százalékát képviselő több mint száz ország nem alkalmazza.

Az orosz olaj Ázsiába megy, az Egyesült Államok pedig rengeteget keres a cseppfolyósföldgáz-üzleten.

Európa így erős versenyhátrányba került - hívta fel a figyelmet.
A fideszes EP-képviselő az uniós parlament szakbizottsági ülésén elmondott beszédében kijelentette: egyértelmű és részletes hatásvizsgálatra van szükség arról, hogy az Oroszország elleni szankciók milyen hatással vannak

az európai infláció növekedésére, az energiaárak drasztikus emelkedésére, és összességében mekkora terhet raknak a családok és a vállalatok vállára.

A tagállamok helyzetét egyenként is be kell tudni mutatni - húzta alá.
Győri Enikő csalódottságának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság ilyen jellegű adatokkal továbbra sem szolgál.

tette hozzá az EP-képviselő.