Bosszúból lőtte agyon saját gyerekeit egy virginiai asszony

Vágólapra másolva!
A 37 éves Veronica Youngblood beismerte, hogy 2018-ban elkábította és megölte a lányait, a 15 éves Sharon Castrót és az 5 éves Brooklynn Youngbloodot, aztán azzal próbálta magyarázni tettét, hogy a gyilkosság idején beszámíthatatlan volt. Ügyvédje a gyerekkori tarumáira hivatkozva próbálta felmentetni, nem sikerült neki. 
Vágólapra másolva!

A nő bosszúból ölte meg a gyerekeket 2018-ban a virginiai McLeanben. Azért, mert volt férje azt tervezte, hogy magával viszi a kisebbiket, Brooklynnt. Ahogy a tárgyaláson elhangzott, a gyilkos anya kilenc nappal korábban vette meg a pisztolyt és mielőtt meghúzta volna a ravaszt, altatót adott be a gyerekeinek, hogy ne tudjanak védekezni.

Brooklynnt fejbe lőtte, ő azonnal meghalt. A kamaszkorú Sharont viszont a hátán és a mellkasán találta el. Ő a kórházban halt bele a sérüléseibe.

Amíg a kamasz lánya haldoklott, Veronica

felhívta a volt férjét, Ron Youngbloodot, és közölte vele, hogy, gyűlöli és lelőtte a gyerekeket.

Aztán telefonált a rendőröknek is.

Forrás: Fairfax County Circuit Court

Kelsey Gill, Fairfax megye helyettes államügyészének véleménye szerint Veronica

Dawn Butorac ügyvéd pedigazzal próbálta felmenteni az asszonyt, hogy nehéz gyerekkora volt. Szegénységben nőtt fel, családtagjai pedig fizikailag és szexuálisan bántalmazták. Ezért már kamaszkorától kezdve prostituált volt, 16 évesen pedig teherbe esett az első gyerekével. Az ügyész arról is beszélt, hogy Veronica szexmunkásként ismerkedett meg a volt férjével, akivel 2009-ben házasodtak össze, és 2012-ben született meg az közös gyermekük, Brooklynn.

A védő állította, hogy a gyilkos anya hangokat hallott. Aztán Veronica szólalt meg. A rendőröknek beismerte, hogy bűnös, majd hozzátette, hogy halálbüntetést érdemel a gyermekei megöléséért, de

az ügyészek szerint szó nincs valódi megbánásról,

a nő egyszerűen manipulatív - írta meg a Bors a Washingtonpost.com cikke alapján. Az esküdtszék kételkedett abban, hogy elmebeteg. Végül, március 22-én kétrendbeli emberölés és lőfegyverhasználat vádjában bűnösnek találták.