Idén ismét rekordot döntött a cseresznyevirágzás Tokióban

Tokió, 2023. március 22. Látogatók csónakáznak virágba borult cseresznyefaágak alatt a tokiói Csidorigafucsi Parkban 2023. március 22-én. MTI/EPA/Majama Kimimasza
Vágólapra másolva!
Teljes díszben pompáznak Tokió belvárosának cseresznyefái. Ez már a negyedik alkalom, hogy ilyen hamar kezdődik a virágzás.
Vágólapra másolva!

A cseresznyevirágzás kezdetének időpontjait és rekordjait rögzítő intézmény szerint 2013-ban, 2020-ban és 2021-ben szintén ebben az időben kezdtek el virágozni nyíltak a cseresznyefák a főváros szívében.

Látogatók csónakáznak virágba borult cseresznyefaágak alatt a tokiói Csidorigafucsi Parkban Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Jaszukuni-szentélyben található szomei josino fajtájú cseresznyefának már a 80 százalékát borítja virág.

Az átlagosnál kilenc nappal, a tavalyinál pedig öt nappal előbb virágzott ki.

A fák virágzása a fővárosban azért gyorsult fel, mert bimbózásuk óta többször is 20 fok körülire emelkedett a hőmérséklet - jegyezte meg a szolgálat, amely 1953 óta dokumentálja az időpontokat.

A cseresznyefák az egész országban, így például Fukuokában, Oszakában és Nagojában is a szokásosnál korábban indultak virágzásnak az idén.

A világjárvány lecsendesedése óta három éve először engedélyezték a tokiói városi kormányzat kezelésében lévő parkok, hogy az emberek csoportosan gyönyörködjenek a cseresznyefák virágaiban és piknikezhessenek.