Majdnem összeütközött két repülőgép Bostonban - videó

77. Annual Meeting of the World Air Transport Association IATA Corona Horizontal ECONOMY AIR TRAFFIC
04 October 2021, Hessen, Frankfurt/Main: A Lufthansa airline plane lands at Frankfurt Airport. The 77th annual meeting of the World Air Transport Association (IATA) is held in Boston, USA. After the collapse of passenger air traffic in the Corona pandemic, the industry wants to present an economic forecast, among other things. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai légi hatóságok vizsgálják a bostoni Logan nemzetközi repülőtéren kis híján megtörtént balesetet, amiben a JetBlue egyik pilótájának leszállás közben "kitérő manővert" kellett végrehajtania, amikor egy másik repülőgép keresztezte a kifutópályáját.
Vágólapra másolva!

A közeli baleset hétfőn este 7 óra körül történt, amikor a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) előzetes vizsgálata szerint egy Learjet 60-as gép pilótája engedély nélkül szállt fel, amikor a JetBlue járata leszállni készült egy keresztező futópályán.

Januárban a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren történt egy ilyen baleset, februárban a texasi Austinban egy másik, decemberben pedig egy harmadik Hawaii partjainál.

Az incidensek hatására az FAA ügyvezetője, Billy Nolen a hónap elején azt mondta, hogy szakértői csoportot állít össze a légi közlekedés biztonságának felülvizsgálatára.

Az FAA még vizsgálja, hogy a két repülőgép milyen közel került egymáshoz Bostonban, de a Flightradar24 repülési adatkövető szolgáltatás kedden közölte, hogy az előzetes elemzés szerint a repülőgépek körülbelül 160 méter távolságra voltak egymástól.

Egy légiforgalmi irányító utasította a Learjet pilótáját, hogy álljon sorba és várakozzon az egyik kifutópályán, míg a JetBlue járata egy másikon landol - írta közleményében az FAA.

- közölte az FAA.

A JetBlue az Associated Press által közölt nyilatkozatában kijelentette, hogy együttműködik a nyomozókkal.