Több helyen nem jára a vonat Erdélyben a kidőlt fák miatt

sín, vasúti sín, vonat, sínek
PRODUCTION - 18 May 2022, Baden-Wuerttemberg, Hausach: Rails at the station. In addition to numerous lizards, the endangered snake species adder and smooth snake also find a home in and next to the track bed. The animals are relocated during construction work on the track. (to dpa "Rescuers on the road - protection of endangered animals before track renovation") Photo: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban a viharos szél és a havazás miatt kidőlt fák nehezítették a közúti és a vasúti közlekedést Erdély több megyéjében.
Vágólapra másolva!

Maros megyében egy autó vezetőjét kórházba kellett szállítani, miután rázuhant egy útszéli fa a kocsira. A férfit jelenleg sérülések miatt, kórházban ápolják.

Egy nappal korábban a Prahova megyei Azugán történt hasonló baleset, a kocsi vezetője kisebb sérüléseket szenvedett.

Hétfőn reggel

Hargita megyében, Borszék és Maroshévíz között akadozott a forgalom az úttestre zuhant méretes fák miatt.

A hatóság szerint Hargita és Maros megyében - a téli útviszonyoknak megfelelően bár, de - zajlik a közlekedés, az útügyi hatóság alkalmazottai dolgoznak azon, hogy az út teljes mértékben járható legyen az autósok számára.

Hunyad megyében szünetelt a vasúti forgalom

hétfőn reggel a Zsil völgyében, ahol fák dőltek a felsővezetékre. Az útszakaszon az első információk szerint három vonatjárat állt le Petrozsényben, Banicán (Băniţa) és Nagybáron (Baru Mare) településeken. A helyszíneken a Román Vasúttársaság munkatársai és a katonai tűzoltók dolgoznak a sínekre dőlt fák eltakarításán.

A dél-erdélyi megyében jelentős mennyiségű havazásra figyelmeztető, első fokozatú riasztást adtak ki.

Téli útviszonyoknak megfelelően zajlik a közlekedés Máramaros megyében is, ahol

a hegyekben a 85 centimétert is hullott a hó.

A Gutin- és a Borsai (Priszlop) hágón hó borítja az utakat, az útügyi hatóságok 33 hókotróval takarítják az utakat, több mint 600 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét.

(A címlapi kép illusztráció!)