Minden megváltozik a Facebookon

Facebook logo meta zuckerberg
(FILES) This file photo taken on October 28, 2021 shows an illustration photo taken in Los Angeles of a person watches on a smartphone Facebook CEO Mark Zuckerberg unveiling the META logo. - Shares of Facebook parent Meta plunged 24 percent in opening trading February 3, 2022, weighing on the Nasdaq and threatening the stock market's four-day winning streak. (Photo by Chris DELMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Facebook jelentős változtatásokat vezet be a szabályszegő posztok büntetési rendszerében, a tervek szerint az új irányelvek kevesebb azonnali fiókletiltást fognak eredményezni, de az oldal továbbra is keményen fog fellépni a súlyos jogsértésekkel szemben.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiaplatformok jellegzetessége, hogy aránylag gyakran találkozhatunk megkérdőjelezhető tartalmaknak – akár felhasználói posztok, akár kommentek formájában ezt kiküszöbölendően a Facebook is módosít azon, ahogyan bünteti ezeket a jogsértéseket.

A közösségi médiaoldal tervei szerint az új irányelvek alkalmazása kevesebb azonnali fiókletiltást fog majd eredményezni, amelyek a vállalat szerint gyakran túl agresszívek.

A szabálysértő posztot vagy kommentet egyszerűen eltávolítják majd és a felhasználó pedig figyelmeztetést kap a kihágásról – számolt be a Blikk.

Forrás: AFP/Chris Delmas

A figyelmeztetés részleteket fog tartalmazni arról, hogy pontosan mi vezetett a poszt/hozzászólás törléséhez, így a felhasználó megelőzheti a jövőbeni jogsértéseket.

A Facebook továbbra is keményen fog fellépni a súlyos jogsértésekkel szemben,

azaz a gyermekek kizsákmányolását, nem orvosi célú kábítószer-értékesítést stb. tartalmazó bejegyzésekkel szemben.

A visszaesők keményebb megrovásokra számíthatnak a jövőben, a hét vagy annál több szabálysértés esetén az oldal a következmények súlyosságát is növelni fogja.

A platform tervei szerint az új szabályok bevezetésével könnyebb lesz felismerni a szabályszegési mintákat, így gyorsabban lehet majd azonosítani és kezelni a problémás fiókokat.

A büntetési rendszer változtatásait máris elkezdték bevezetni.