Tűz volt egy kaliforniai repülőtéren, több tízezren maradtak áram nélkül

Oakland airport, Oakland repülőtér, repülőtér, áramkimaradás, Oakland, USA
OAKLAND, CA - FEBRUARY 19: Hundreds of people line up by the security check point at the Oakland Airport, California on February 19, 2023 as a major power outage impacts over 50,000 customers in East Bay. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy transzfromátor vasárnap az oaklandi nemzetközi repülőtéren, a tűz miatt 50 ezer ember  maradt áram nélkül a San Franciscói-öböl keleti részén - írta az ABC News. 
Vágólapra másolva!

Az oaklandi tűzoltóság tegnap kora délután a Pacific Gas & Electric ingatlanán keletkezett tűzhöz vonult ki, ahol egy transzformátor égett - közölte az oaklandi tűzoltósága a Twitteren. A tüzet eloltották.

A tűz áramkimaradásokat okozott Oaklandben és Alamedában. A Pacific Gas & Electric honlapján úgy becsülték, hogy az áramszolgáltatás az este közepére helyreáll.

Az oaklandi nemzetközi repülőtéren, amely naponta mintegy 170 járatot szolgál ki, közel két órán át nem volt áram

- mondta Robert Bernardo szóvivő a San Francisco Chronicle-nek. A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint nagy tömegek gyűltek össze a reptéri poggyászkiadásnál.

Az áramkimaradás miatt a repülőtérre tartó tömegközlekedés egy része is leállt, és más utakon is akadozott a forgalom.