Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Schmidt Mária: Mi lesz veled Európa?

Északi áramlat gázszivárgás, gáz,    Sweden reports 4th leak on Nord Stream pipelines leak,Nord Stream,Pipelines,Russia-Ukraine war,Sweden Horizontal
AT SEA, SWEDEN - SEPTEMBER 29: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - "SWEDISH COAST GUARD / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A gas leak causes bubbles on the surface of the water at Sea in Sweden on September 29, 2022. A fourth leak was reported Thursday in the Nord Stream gas pipelines off the coast of Sweden, authorities said. "There are two emissions in the Swedish economic zone, a larger one at Nord Stream 1 and a smaller one at Nord Stream 2," the Swedish Coast Guard said in a press statement. Swedish Coast Guard / Handout / Anadolu Agency (Photo by Swedish Coast Guard / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának publicisztikája a Látószög blogon.
Vágólapra másolva!

2023. február 8-án a veterán tényfeltáró amerikai sztárújságíró, Seymour Hersh magasrangú CIA-forrásaira hivatkozva azt állította, hogy 9 hónapnyi előkészítés után Biden elnök kifejezett utasítására amerikai terrorakció robbantotta fel a német és európai energiaellátást biztosító Északi Áramlatokat. Hersh 1969-ben leleplezte az amerikai hadsereg Mỹ Lai-ban, Vietnamban végrehajtott mészárlását, tudósított a Watergate-botrányról, Kambodzsa titkos bombázásáról, 2004-ben pedig az amerikai hadsereg Abu Ghraib börtönében jogellenesen fogvatartottakról írt. Feltárta az Oszama bin Laden halála körüli ellentmondásokat, végül leleplezte azt a hamis vádat, miszerint Asszad vegyi fegyvereket vetett be civilek ellen a szíriai polgárháborúban.

Máig tisztázatlan körülmények között robbant fel a gázvezeték Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Swedish Coast Guard / Handout

Az Áramlatok elleni terrortámadást Hersh szerint a Baltic Operations 22, azaz BALTOPS 22elnevezésű NATO-hadgyakorlat fedése alatt, norvég vizeken, norvég segédkezéssel hajtották végre. Norvégia – érvel – azért is vállalkozott olyan készségesen a közreműködésre, mert a német-orosz gázvezetékek kiiktatása eltakarította az útból saját földgázeladásának versenytársát, ami révén rekordbevételekhez jutott. Jens Stoltenberg egykori norvég miniszterelnök, aki amerikai támogatással került a NATO főparancsnoki posztjára, készségesen vett részt a terrorakció kivitelezésében.

Hersh szerint 2022. szeptember 26-án a norvég haditengerészet P8-as felderítő repülőgépe rutinrepülés közben egy, a detonációt aktiváló szonárbóját dobott le a vezetékekre. Ez néhány óra múlva működésbe hozta az amerikai haditengerészet által a hadgyakorlat fedése alatt korábban odatelepített, nagy erejű C4-es robbanószerkezeteket, amik a négy csővezetékből hármat üzemképtelenné tettek. Az amerikai média akkor a terrortámadást megoldatlan rejtélyként, illetve valószínű orosz önszabotázsként tálalta. Az oroszokra terelt gyanút azonban még a meglehetősen hiszékeny és erősen oroszellenes beállítottságú közvélemény sem vette komolyan, ezért aztán nem is erőltették. Hersh cikkének állításait a CIA és a Fehér Ház is élesen cáfolta. Nem így a németek, ahol az agg, 85 éves veterán Hersh leleplezése máig semmilyen reakciót nem váltott ki a német kormányból. A teljesen egyenáramosított és ellenőrzött fősodrú német média egy napig hallgatott, míg végre talált egy szakértőt, aki a fent idézett állításokat cáfolta.

Ezzel az ügyet részükről elintézettnek tekintették. Az egész világ a gázvezetékek elleni állítólagos amerikai-norvég terrortámadásról beszél, kivéve a németeket. Németország ugyanis, mint arra már többször utaltam, nem létezik. Ezt mindenki a saját szemével láthatta 2022. február 7-én, amikor Biden elnök és Scholz kancellár közös fehér házi sajtótájékoztatóját nézte. Itt ugyanis a vadnyugati hős szerepében tetszelgő agg Biden egyértelműen kijelentette, hogy „ha Oroszország betör [Ukrajnába], nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget fogunk vetni neki." Az ott lévő újságíró kérdésére, hogy ezt mégis hogy, mikor német felségterületről van szó?

Joe Biden és több amerikai tisztviselő is utalt arra, hogy meg akarják semmisíteni az Áramlatokat Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Biden cowboy magabiztosan közölte, hogy: „Meg fogjuk oldani." Közben képzeletben megmarkolta a Coltját és Henry Fondának képzelte magát. Scholz pedig, aki Európa gazdaságilag legerősebb, legnagyobb országának kancellárjaként érkezett Washingtonba, immár az USA alattvalójaként állt az amerikai elnök mellett, vagy még inkább úgy, mint az a vadnyugati filmekből ismert mellékszereplő, aki azért nem képes időben fegyvert rántani, mert nincs neki, ezért aztán sorsára várva, lemondóan néz a rászegezett pisztolycsőre.

Nincs még egy ilyen szánalomra és megvetésre méltó elit, mint a német.

A teljes írást a linkre kattintva olvashatják a Látószög blogon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről