Lengőkapu fejezett le egy nőt Utahban, óriási kártérítést kapott a családja

Vágólapra másolva!
Esther Nakajjigót még 2020-ban érte tragikus baleset az Egyesült Államokbeli Arches Nemzeti Parkban. Egy hozzácsapódó lengőkapu olyan súlyos sérüléseket okozott a nőnek, hogy a helyszínen meghalt. A bíróság most 10 millió dollár (több mint 3,5 millió forint) kártérítést ítélt oda a családnak - írja a FoxNews. 
Vágólapra másolva!

A családot képviselő ügyvédek ünnepelték a döntést.

- mondta Randi McGinn, a család ügyvédje.

A 25 éves ugandai emberi jogi aktivista és férje, Ludovic Michaud néhány hónappal az esküvőjük után szabadságon voltak az Arches Nemzeti Parkban. A házaspár éppen autójukkal készültek elhagyni a szállást, amikor egy széllökés a kocsijuknak csapta a lengőkaput, egyenesen a benne utazó nőnek.

Az ütéstől a nő a helyszínen meghalt.

Mivel sem a család, sem az Egyesült Államok nem vitatta az eset körülményeit, a polgári per a kártérítés összegére összpontosított.

A Michaud és Nakajjigo szüleit képviselő ügyvédek 140 millió dollár (csaknem 50 milliárd forint) kártérítést kértek, míg a kormány szerint a megfelelő jutalom nagyjából 3,5 millió dollár (1,25 milliárd forint) lenne.

Végül Jenkins Michaudot 9,5 millió dollárral (3 milliárd forint), Nakajjigo anyját, Christine Namagembét 700 000 dollárral (csaknem 250 millió forint), apját, John Bosco Katereggát pedig 350 000 dollárral (125 millió forint) kárpótolták.