Több repülőtér honlapja leállt Németországban

Vágólapra másolva!
Szerdán a Lufthansa informatikai hibája miatt utasok ezrei rekedtek a frankfurti repülőtéren. Egy nappal ezután német repülőtér honlapja leállt.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban írt szerdán Frankfurtból minden járatot átirányítottak másik repülőtérre és a belföldi járatokat törölték. Később beszámoltunk arról is, hogy a problémát egy frankfurti építkezés során megsérült üvegszálas kábel okozta.

Egy nappal azután, hogy a Lufthansa informatikai rendszerében problémák léptek fel, különböző németországi repülőterek honlapjai is leálltak - írja a Reuters.

Az érintett repülőterek között volt Düsseldorf, Nürnberg és Dortmund, de a legnagyobb német repülőterek, Frankfurt, München és Berlin honlapjai rendben működtek.

A Focus Online, amely először jelentette az üzemzavart, nem indokolta a problémát.

A hiba elhárításán dolgozunk - mondta a dortmundi repülőtér szóvivője, hozzátéve, hogy nem valószínű, hogy a hiba rendszeres túlterhelés miatt következett be.

- mondta a szóvivő.

A Spiegel Online arról számolt be, hogy a problémákat DDos-támadás okozhatta, amelynek során nagy mennyiségű internetes forgalmat irányítanak a célzott szerverekre.