Három halottja van az újabb egyetemi mészárlásnak Amerikában

East Lansing, 2023. február 14.
A Michigani Rendőrség által közreadott, videófelvételről készített kombókép a Michigani Egyetemen elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjéről 2023. február 13-án. Legkevesebb hárman életüket vesztették, öten pedig meg
East Lansing, 2023. február 14. A Michigani Rendőrség által közreadott, videófelvételről készített kombókép a Michigani Egyetemen elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjéről 2023. február 13-án. Legkevesebb hárman életüket vesztették, öten pedig megsérültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott este a Michigani Egyetemen. A feltételezett elkövetőt holtan találták meg az egyetem East Lansing-i kampuszán kívül, a rendőrség szerint agyonlőtte magát. MTI/AP/Michigani Rendőrség
Vágólapra másolva!
Legalább három ember meghalt, öten pedig megsebesültek, miután egy fegyveres tüzet nyitott a Michigani Állami Egyetemen hétfő este.
Vágólapra másolva!

Az egyetemi rendőrség annyit közölt, hogy a tettes egy 43 éves férfi. Chris Rozman helyettes rendőrfőnök elmondta, hogy a lövöldöző hétfő este először az egyetem egyik csarnokában nyitott tüzet, ahol két embert ölt meg, majd egy másik helyszínen még egy emberrel végzett. Kórházban öt embert ápolnak, állapotuk válságos - mondta az illetékes.

A rendőrségi tájékoztatón elhangzott, hogy a fegyveres után hajtóvadászat indult majd, amikor a rendőrök megpróbálták ártalmatlanítani saját magával is végzett East Lansing városában hétfőn késő este.

A támadó nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, annyi derült ki róla, hogy egy afroamerikai férfiről van szó, aki nem volt az egyetem diákja, vagy alkalmazottja és más kapcsolat sem fűzte az intézményhez.

A Michigani Rendőrség által közreadott, videófelvételről készített kombókép a Michigani Egyetemen elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjéről Forrás: MTI/AP/Michigani Rendőrség/-

Az egyetemen kedden és szerdán minden tanórát és előadást töröltek, a hallgatókat arra kérték, hogy maradjanak távol az intézménytől.

Michigan kormányzója, Gretchen Whitmer megrendültségének adott hangot kedd reggeli nyilatkozatában, és úgy fogalmazott, hogy ezek a fajta lövöldözések kifejezetten amerikai problémának tekinthetők, ez nem mehet így tovább, és cselekvést ígért a kérdésben.

A Michigani Egyetemen elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjének holttestét takaró sátor 2023. február 14-én hajnalban Forrás: MTI/AP/Carlos Osorio

A fegyveres erőszakos cselekményeket összesítő amerikai adatbázis alapján 2022-ben több mint 600 olyan lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amelyben legkevesebb 4 ember meghalt, vagy megsebesült.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!