Drámai részletek az ausztriai balesetről, ahol három magyar meghalt

Vágólapra másolva!
A sofőr elveszítette uralmát az autó felett és frontálisan ütközött a szembejövő sávban érkező busszal. Az autó utasai a helyszínen meghaltak, a sofőr pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. 
Vágólapra másolva!

A fekete Volkswagen magyar sofőrje és két utasa épp munkába tartottak Zell am Seebe, amikor a sofőr a csúszós úton elveszítette uralmát autója felett és a szembe sávban érkező busszal frontálisan ütközött

- írta a Blikk.

Az osztrák tűzoltók, rendőrök és mentők a helyszínre érkezve azt látták, hogy a busz az árokban hever, a magyar rendszámú VW pedig szinte beleékelődött.

Az autó utasai mind eszméletlen állapotban feküdtek a roncsban, egyedül a kocsi sofőrje adott életjelet magáról. A VW-ben három magyar utazott: a fiatal sofőr, Dániel, valamint két utasa, Ramóna és Niki. Mindhárman Zell am Seeben dolgoztak egy szállodában, szezonális munkásként. A baleset okát az igazságügyi szakértők vizsgálják, tájékoztatta a Blikket a salzburgi rendőrség.

Az elsődleges információk alapján annyit tudott meg az újság, hogy

a kocsi sofőrje elveszítette uralmát az autó felett és a szemből érkező busznak ütközött.

Amikor a buszsofőr meglátta a vele szemben sodródó VW-t, megpróbált kitérni előle, de már későn reagált és nem tudta elkerülni az ütközést.

A busz nem szállított utasokat, az 51 éves buszsofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Hiába érkezett három mentőhelikopter is a helyszínre, a két magyar nőn már nem tudtak segíteni és a helyszínen meghaltak.

Az autó 25 éves sofőrjét tűzoltók vágták ki a roncsból, de a kórházba szállítás után ő is belehalt sérüléseibe.

A Blikk elérte a fiatalember egyik legjobb barátját, aki döbbenten áll a történtek előtt.

– mondta.