Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Robbanások rázták meg Stockholmot, öt embert letartóztattak

Stockholm, 2023. január 2. Helyszínelő rendőrök Stockholmban 2023. január 2-án, miután pokolgép robbant egy ház kapujánál, a nyugati Grimsta kerületben. Karácsony óta a svéd főváros több negyedében is robbantások voltak. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Lars Schröder
Vágólapra másolva!
Két robbanás is történt hétfő éjszaka a svéd fővárosban. A rendőrség az ügy miatt öt embert tartóztatott le. Nem kizárt, hogy a történtek alvilági leszámolás eredményei - írja Dagsavisen.
Vágólapra másolva!

Hétfő hajnali három óra magasságában több robbanás érte Stockholmot. A rendelkezésre álló információk szerint két lakónegyedben is heves detonációkra lettek figyelmesek a lakók.

Az első robbanás egy grimstai lakóház bejáratánál történt, ahol a lökéshullámok jelentős károkat okoztak.

Négy embert állított elő a rendőrség. Svéd sajtóértesülések szerint az egyik letartóztatott egy ismert rapper, akit korábban több büntetőügyben is elítéltek. A rendőrség nem zárja ki, hogy a támadás összefüggésben lehet egy szilveszteri Vällingbyben történt gyilkossággal.

Stockholm, 2023. január 2. Helyszínelő rendőrök Stockholmban 2023. január 2-án, miután pokolgép robbant egy ház kapujánál, a nyugati Grimsta kerületben. Karácsony óta a svéd főváros több negyedében is robbantások voltak Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Lars Schröder

Egy órával később újabb robbanás történt ezúttal Bagarmossenben.

Itt egy ember ellen indítottak eljárást a hatóságok.Garázdasággal és fenyegetéssel vádolják. A robbanásokban szerencsére senki sem sérült meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről