Mérgezett sajttortával akarta megölni barátnőjét egy nő New Yorkban

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődött annak a New York-i nőnek a pere, akit azzal vádol a bíróság, hogy mérgezett sajttortával akarta megölni barátnőjét, hogy ellopja annak személyazonosságát - írja a CBC. 
Vágólapra másolva!

Az ügyészek szerint a brooklyni Viktorija Naszirova, Szyvk nevű barátnőjének halálát akarta, emiatt egy mérgezett sajttortával próbálta megölni.

Az eset még 2016-ban történt, amikor is Naszirova asszony kozmetikai kezelés miatt kereste fel barátnőjét, Szyvket a lakásán.

Naszirova állítólag olyan sajttortát vitt, amelyet csak Oroszországban készítenek és halálos mennyiségű drogot tett a süteménybe.

Egy ismerős szerint Szyvkre a mentők találtak rá ájultan, körülötte pedig mindenhol tabletták hevertek. Konsztantyosz Litourgisz helyettes kerületi ügyész elmondta:

Az orvos azt mondta, Naszirova olyan embert választott, aki akkoriban hasonlított rá.

Mindkettőnek sötét haja volt, ugyanolyan bőrszínűek voltak, és mindketten tudtak oroszul. Az ügyészség szerint Naszirova Oroszországból menekült el, egy ottani nő 2014-es meggyilkolása miatt. Naszirovát már kereste a rendőrség, mielőtt célba vette Szvyket, akit azzal gyanúsítanak, hogy Brooklynban álrandikat szervezett férfiakkal, majd bekábítószerezte őket és kirabolta őket. Naszirova ügyvédje, Christopher Hoyt a megnyitó beszédében azt mondta:

Naszirova minden tagad, ha elítélik akár 25 év börtönt is kaphat.