Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Legalább 40 ember meghalt egy szenegáli buszbalesetben - videó

Vágólapra másolva!
Tragikus buszbaleset történt helyi idő szerint vasárnap Szenegál központjában. A hatóságok eddig negyven halottat és több tucat sebesültet találtak. Az ország elnöke háromnapos gyászt rendelt el - írja a Huffpost.
Vágólapra másolva!

Az ország elnöke tanácsot hívott össze a vasárnapi halálos buszbaleset miatt. Macky Sall elnök a Twitteren azt írta, hogy az ütközés a Kaffrine régióban található Gnivy faluban történt hajnali fél háromkor.

– mondta Sall.

Hétfőtől háromnapos gyászt hirdetett az afrikai országban.

Cheikh Dieng ügyész elmondta, hogy a baleset az 1-es számú főúton történt, amikor egy autóbusznak kidurrant az egyik abroncsa, áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy másik, szemből érkező busszal. Legalább 78 ember megsérült a balesetben, néhányan súlyosan – mondta. A közösségi médiában a balesetről készült képeken látható, hogy a buszok frontálisan ütköztek, és az út mentén törmelékek találhatóak.

A nyugat-afrikai országban rendszeresen történnek közlekedési balesetek a rossz utak, a rossz autók és a szabályokat be nem tartó sofőrök miatt.

2017-ben legalább 25 ember meghalt, amikor két busz karambolozott. Sokan közülük Touba központi városa felé tartottak az éves muszlim zarándoklatra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről