Bengáli tigrist találtak a hatóságok Új-Mexikóban, így buktak le a csempészek

Vágólapra másolva!
Új-Mexikóban egy délkelet-albuquerque-i lövöldözés színhelyén egy bengáli tigriskölyköt talált a rendőrség egy ládában.
Vágólapra másolva!

A helyszínen vérnyomok vezettek az egzotikus állathoz.

Az új-mexikói Vad- és Halászati Minisztérium illetékesei azt mondták, hogy őrizetbe vették a tigrist és átvitték az ABQ BioParkba, amíg a vizsgálat be nem fejeződik és az állatnak állandó otthont nem találnak. Az állatkert állatorvosai megvizsgálták a kölyköt, és azt mondták, hogy jó egészségnek örvend - írja a CBS.

Még nyáron eltűnt egy fiatal tigrist egy Albuquerque környéki házból, ahol a rendőrség kábítószert, fegyvert, készpénzt és egy háromméteres aligátort talált.

Azt hitték annak a kölyöknek akadtak a nyomára, de tévedtek. A lakosság segítségét kérik, hogy megtalálják. A hadműveleti osztály ezredese szerint

az augusztusban eltűnt tigris feltehetően több mint egy éves és mára valószínűleg 50-90 fontot (23-40 kilogramm) nyom, míg a héten talált tigris csak néhány hónapos és 20 fontot (közel 10 kilogramm) lehet.

A hatóságok kedd délután két házkutatást is végeztek Albuquerque déli völgyében, válaszul arra a hírre, hogy egy tigrist illegálisan tartanak fogva az egyik lakóhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy mobilházban találtak egy férfit, akinek lőtt seb volt az egyik lábán. Valószínűleg egy eltévedt golyó találta el.

Vérnyomot észleltek és követték azt egy lezáratlan utánfutóig, ahol a tigrist megtalálták egy ládában.

Laura Hagen, az Egyesült Államok Humán Társaságának igazgatója elmondta, hogy Új-Mexikóban tilos a lakosság számára, hogy tigriseket házi kedvencként tartsanak, a szövetségi törvény is tiltja a magánszemélyeknek, hogy tigriseket házi kedvencként vagy tenyésztési célokra tartsanak.