Koalának segített átjutni az úton egy ausztrál férfi - videó

Vágólapra másolva!
A 39 éves Will Thornton éppen kávézott az erkélyén, amikor meglátott egy koalát, ami az autópálya felé tartott. A férfi mezítláb rohant ki az útra, hogy megállítsa a forgalmat, ezzel mentve meg állat életét.
Vágólapra másolva!

Will Thornton az életét kockáztatta, hogy biztonságban segítsen átkelni egy koalának egy forgalmas autóúton az ausztráliai Queenslandben - írja a The Guardian.

A férfi elmondása szerint éppen az útra néző erkélyén kávézott, amikor meglátta, hogy egy koala bukkan elő a fák közül, majd az út felé tart.

Thornton ezután mezitláb szaladt le, hogy megállítsa a forgalmat amikor kell, hogy az állat biztonságosan át tudjon kelni az úton.

Az akció végül sikerrel zárult ,és a koala végül eltűnt a túloldalon.

A 39 éves férfi felesége még videóra is vette az egész mentőakciót.

Dave Copeman, a Queenslandi Természetvédelmi Tanács szóvivője az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy a koalák élőhelye az emberi terjeszkesés és beruházások miatt egyre csökken.

A köztudatban továbbra is él az a tévhit,hogy a koalák csak a fákon "lustálkodnak", de valójában sokat mozognak a párzási időszakban.

Copeman egyúttal figyelmeztetett, hogy a vadon élő koalák könnyen a kihalás szélére kerülhetnek, ha az emberi beavatkozás mértéke a természetbe nem csökken drasztikusan az országban.