Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több mint tízen meghaltak és hetvenhárman megsebesültek két autó ütközésekor Elefántcsontpart fővárosában

gyertya halál halott gyász elhunyt
Vágólapra másolva!
Legalább 14 ember meghalt és 73 megsebesült, amikor két gépkocsi összeütközött Elefántcsontpart fővárosában, Yamoussoukróban csütörtökön - jelentette be a helyi katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

A baleset eddig tisztázatlan körülmények között a főváros déli részén, a tengerparti nagyvárosba, Abidjanba vezető úton történt. Az ország katonai tűzoltósága (GSPM) által közzétett jelentésben 14 halott - kilenc férfi és öt nő - szerepel, a 73 sebesültet fővárosi kórházakba szállították.

A közép-afrikai országban gyakoriak a halálos közúti balesetek, mivel mind a gépjárművek, mind a közutak többsége rossz állapotban van.

Az elefántcsontparti közúti balesetek elsődleges oka azonban az, hogy sokan nem tudnak vezetni: nagyon sok autós korrupt közlekedési hatósági tisztségviselőktől vásárol jogosítványt anélkül, hogy valaha is autósiskolába járt volna.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

2022. augusztus 1-jén 37 ember vesztette életét és 13-an megsérültek két közúti balesetben Abidjan, valamint Yamoussoukro közelében. Évente több mint 12 ezer közlekedési baleset történik Elefántcsontparton a közlekedési minisztérium illetékese szerint. Hozzátette, hogy az 5 és 29 év közöttiek körében a közúti baleset a vezető halálok. Az országban a közúti közlekedési balesetekben elhunytak száma ezer lakosra vetítve 24 fő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről