Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Többen megsérültek Spanyolországban, mikor az erdőtűz mellett szálltak le egy vonatról

Vall d'Ebo, 2022. augusztus 17. Erdőtűz pusztít a délkelet-spanyolországi Vall d'Ebo település közelében 2022. augusztus 17-én. A négy napja tomboló tűz következtében eddig mintegy 12 ezer hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává. MTI/EPA/EFE/Natxo Frances
Vágólapra másolva!
Egy spanyol mozdonyvezető közvetlenül az erdőtűz mellett állította meg a vonatát, mire több utas leszállt. Tíz ember megsérült - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A spanyol erdőtűz miatt megállt egy személyszállító vonat mozdonyvezetője Valencia régióban, mert más útvonalon akart tovább menni, hogy elkerülje a lángokat.

Erdőtűz pusztít a délkelet-spanyolországi Val d'Ebo település közelében 2022. augusztus 17-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Natxo Frances

Több utas ekkor leszállt a vonatról, volt, aki az ablakot is betörte, hogy kijusson.

Tíz ember sérült meg.

Két erdőtűz is tombol Spanyolországban. Az egyik Valencia mellett, a másik Val d'Ebo közelében, utóbbi miatt több mint 1500 embert kellett evakuálni a hétvégén.

A szomszédos Portugáliában is problémát okoznak az erdőtüzek: a Serra da Estrela Nemzeti Parkban 12 napja tombol. Az oltási munkálatokat a száraz időjárás is nehezíti, ez valószínűleg nem fog változni a napokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről