Az olasz rendőrség Lamborghinivel szállít szerveket a transzplantációra váró betegeknek

Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség egy speciálisan átalakított Lamborghini luxusautóval szállított két vesét a transzplantációra váró betegeknek. A szerveket az északkelet-olaszországi Padovából egy modenai és egy római kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

A speciálisan átalakított Lamborghini Huracán, aminek a végsebessége 300 kilométer/óra és körülbelül 3,2 másodperc alatt képes 0-ról 100 kilométer/órára gyorsulni a luxusautógyártó 2017-es ajándéka volt az olasz rendőrségnek - írja a The Guardian.

Az észak-olaszországi Bologna autópálya-rendőrsége kapta meg, hogy a szokásos rendőri műveletekhez, valamint a sürgőségi vér- és szervszállításhoz egyaránt használhassa.

A szervszállításhoz használt autó elülső részében egy speciálisan kialakított hűtőrekesz található, kifejezetten a transzplantációhoz szükséges szervek tárolására szabva.

Az olasz rendőrség közleménye szerint idén a karácsonyi ünnepekhez közeledve két beteg kapott új vesét a gyors és szakszerű szállításnak hála.

A hatóság több luxusautóval is rendelkezik, egy másik Huracánt a római autópálya-rendőrség üzemeltet, míg egy 2009-es Lamborghini Gallardo, amelyet egykor a rendőrség használt, ma egy múzeumban áll.