Nyolc tizenéves lányt vádolnak gyilkossággal, miután egy férfit halálra késeltek Torontóban

Vaughan, 2022. december 19. Rendőrautók a helyszín, egy társasház előtt, az Ontario kanadai tartományban fekvő Vaughanben, Toronto egyik elővárosában 2022. december 19-én, miután az előző este egy fegyveres öt embert megölt, egyet megsebesített. A támadót egy rendőr agyonlőtte. MTI/EPA/Eduardo Lima
Vágólapra másolva!
Gyilkossággal vádoltak nyolc tizenéves lányt, miután egy férfit halálra késeltek Torontóban. A fiatalok a rendőrség szerint a közösségi médiában ismerkedtek meg egymással.
Vágólapra másolva!

A hatóságok közlése szerint a lányok vasárnap kora reggel bántalmazták és késelték meg az 59 éves férfit Torontó belvárosában. A mentők a férfit kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség szerint három 13 éves, három 14 éves és két 16 éves lány állhat a brutális gyilkosság hátterében, akiket a támadás helyszínének közelében tartóztattak le.

Terry Browne nyomozó elmondta, hogy a lányok egy üveg alkoholt akartak elvenni az áldozattól, aki egy hajléktalanszállón élt. Hozzátette, hogy a fiataloknál számos fegyver is volt.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Eduardo Lima

A lányok közül háromnak volt már dolga a rendőrséggel. Az elkövetők nevét azonban a kanadai hatóságok nem közölhették, ugyanis azok mindegyike kiskorú.

A cikk kiemelt képe illusztráció.