Bevonult katonának az egyik tag, darabjaira hullhat a világ egyik legnépszerűbb popzenekara

Horizontal
South Korean K-pop boy band BTS members (L to R) V, Jin, Jung Kook, RM, Jimin and J-Hope pose for a photo session during a press conference on BTS new album 'BE (Deluxe Edition)' in Seoul on November 20, 2020. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Megkezdte kötelező katonai szolgálatát Csin, a dél-koreai BTS fiúegyüttes legidősebb tagja kedden, rajongók milliói aggódnak a világhírű popzenekar sorsáért.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a popsztár már új, katonai frizurával pózolt egy képen a dél-koreai WeVerse közöségi hálón, "ez cukibb, mint gondoltam volna" felirattal. A sztárénekes komoly régiós feszültségek közepette kénytelen bevonulni, miután Észak-Korea újrakezdte ballisztikus rakétatesztjeit és Phenjan többször éles kirohanást intézett Dél-Korea ellen.

A BTS menedzsmentje arra kérte az elkeseredett rajongókat, ne menjenek el az újoncavatásra, melyen csak a családtagok szeretnének részt venni.

A zenekar ügynöksége már októberben bejelentette, hogy a fiúegyüttes tagjai letöltik katonai szolgálatukat. Mindazonáltal az akkor 29 éves Csin igyekezett elhalasztani bevonulását. A popsztár azonban december 4-én betöltötte a 30-at, így elkerülhetetlenné vált a katonaság.
2013-as bemutatkozása óta pörgős számaik és a társadalmi ügyek melletti kiállásuk világsztárrá tették a BTS-t.

A BTS tagjai (balról jobbra) V, Jin, Jung Kook, RM, Jimin és J-Hope pózolnak egy fotózáson Szöulban 2020. november 20-án Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

"Mind a menedzsment, mint az együttes tagjai örömmel várják, hogy 2025-ben, katonai szolgálatuk letöltése után újra együtt zenéljenek" - írta egy külön közleményben a Hybe tulajdonában álló Bighit Music, mely közvetlenül intézi a BTS ügyeit.

Úgy tűnik viszont, hogy

a BTS csak 2025-ben állhat össze újra, miután a héttagú banda minden tagja letöltötte a katonai szolgálatot,

melyek az országban minden, testileg és lelkileg alkalmas, 18 és 28 év közti férfire nézve kötelezőek. Halasztást csak a nemzetközi díjat nyerő sportolók és klasszikus zenészek kérhetnek, akik "hozzájárultak az ország jóhírének erősítéséhez".

És bár a BTS sokak szerint egymaga többet tett bármely diplomatánál Dél-Korea népszerűsítéséért - ellátogattak többek között Joe Biden amerikai elnökhöz is a Fehér Házba -, sokan éppen azért hangsúlyozták a katonai szolgálat fontosságát, hogy Szöul megmutassa, senkivel nem kivételezik. Olyan hírek is felmerültek, hogy a popsztárt a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe (DMZ) küldik a szolgálat során.