Lavina sodort el négy snowboardost Colorádóban, egy 44 éves férfi meghalt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 44 éves férfi, miután egy lavina maga alá temette Coloradóban - közölték az amerikai hatóságok. Az eset még hétfő délután történt a coloradói Winter Parkban, az áldozat személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A Colorado Avalanche Information Center közlése szerint a baleset során négy snowboardost sodort el egy lavina, közülük kettőt teljesen maga alá temetett - írja az ABC News.

A hatóságok közlése szerint az egyiküket járókelők még ki tudták szabadítani a hó fogságából, de a másik 44 éves férfit már nem lehetett megmenteni és helyszínen halottnak nyílvánították.

Az esettel kapcsolatban nyilatkozó egyik tisztviselő szerint sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, hiszen a snowboardosok mind rendelkeztek az ilyen esetekben bevethető jeladóval, lapáttal és jelzőrúddal,

így a környéken lévők segítségével időben megkezdődhetett a mentés, ami ebben az esetben kulcsfontosságú a túlélés szempontjából. Hozáttette, hogy sajnos ennek ellenére is volt egy áldozat.

Ethan Greene, a Colorado Avalanche Information Center igazgatója egyúttal felhívta a figyelmet az elővigyázatosságra, az időjárás előrejzés figyelésére, a megfelelő felszerelés fontosságára, hogy csökkenteni lehessen a hasonló balesetek kockázatát.