Jelzett a füstérzékelő, kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Azerbajdzsánban

Vágólapra másolva!
A Qantas Londonba tartó gépe kényszerleszállást hajtott végre Azerbajdzsánban, a repülőgép időszakosan figyelmeztette a pilótákat, hogy a raktérben füst lehet.
Vágólapra másolva!

A Qantas Londonba tartó gépe kényszerleszállást hajtott végre Azerbajdzsánban. A QF1-es repülőgép biztonságosan landolt a bakui repülőtéren, és a kifutópályán a mentőszolgálat fogadta.

A repülési adatok szerint a gép a szingapúri Changi repülőtérről indult, és körülbelül kilenc órája volt a levegőben, amikor hirtelen 180 fokos fordulatot vett, és a georgiai légtér felett repülve jelzett vészhelyzeti kódot.

- mondta a szóvivő.

A bakui repülőtér a közösségi médián keresztül közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a kényszerleszállási kérelmet a raktérben keletkezett füst miatt kérték. A közlemény szerint nem történt személyi sérülés, és a repülőgép helyi idő szerint 7:08-kor landolt, a fedélzeten 356 utassal.

A Qantas mérlegeli, hogy Londonból mérnököket küldjön a géphez, és esetleg egy pótgépet is küldjön Bakuba

- közölték az utasokkal.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez jelentős fennakadást jelent az utazásukban, de a biztonságot mindig a menetrend elé helyezzük - állt az utasoknak küldött üzenetben.

Az utasoknak azt mondták, hogy egy éjszakát Azerbajdzsánban kell tölteniük, mielőtt a járat továbbindulhat.

Az egyik utas azt mondta, hogy a Qantas pilótái és a személyzet túl sokáig volt műszakban ahhoz, hogy pénteken folytassák a munkát. Mivel a légitársaság nem repül rendszeresen Bakuba, nem áll rendelkezésre helyettesítő személyzet.

Az utasok vizes palackokat és szendvicseket kaptak, miközben a terminálon belül várakoznak.

- mondta az egyik utas.

Minden utas aggódik, hiszen meg van az esélye, hogy nem érnek haza karácsonyig családjaikhoz.