Brutális baleset a Himaláján: 12 halott

Nepál, Himalája,
View of the Himalaya Mountain Range from Tsergo Ri mountain and the trekking path to the top. The mountains around in the Himalayas are Tsegro Ri, Kyanjin Ri, Langtang Lirung, Yubra Himal, Ganesh Himal, Gangchhempo Peak, Yala Peak and Nayakang in addition to Langtang valley, the glacier, rivers, lakes and Kyanjin Gompa village. Langtang Lirung peak is visible, part of the Langtang Himal mountain in Nepal with the highest point at the elevation of 7234m or 23734 ft. above sea level, Langtang Lirung is the 99th tallest mountain in the world. Tsegro Ri, Langtang, Nepal on April 2022 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy nepáli esküvő 12 vendége meghalt, amikor egy tömött kisbusz a mélybe zuhant a Himalájában, miután letért a keskeny hegyi útról a nepáli fővárostól, Katmandutól mintegy 402 kilométerre északnyugatra fekvő Karnali tartományban - írta meg a Bors a Mirror információi alapján.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a kisbuszban túl sokan ültek, vagyis túlterhelt volt. Egyelőre nem tudni, miért, de

megcsúszott az úton és 200 métert zuhant.

Amikor földet ért, még többen éltek, de mire a mentőknek sikerült a roncsig eljutniuk, már nyolc ember nem volt életben. Hárman a mentőautóban, egy ember pedig azután halt meg, hogy megérkeztek a sebesültekkel a kórházba.

Ahogy a Mirror írja, Nepálban elég sok a rosszul karbantartott hegyi út, amin gyakran történnek ehhez hasonló balesetek. Elképzelhető, hogy a zsúfoltság mellett ennek is köze lehet a 12 ember halálához.