Az Air France nem szállít többé majmokat

New,York,,Usa,-,February,29,,2020:,Air,France,Boeing
A vita a pilóták között az AirFrance Párizs-Genf járatán robbant ki
Vágólapra másolva!
A francia nemzeti légitársaság, az Air France vezetése bejelentette, hogy 2023 júniusától nem szállít többé laboratóriumi kísérletekhez használt majmokat.
Vágólapra másolva!

Az állatszállítmányok fokozatos kivezetése már korábban, 2022 júniusában megkezdődött, azonban a vállalat júniusban még nem tudta megnevezni azt a határidőt, amikor a főemlősök szállítását biztosan és végleg befejezi.

Az indoklás szerint a hosszú átfutásra azért van szükség, mert a légitársaságnak figyelembe kellett vennie a folyamatban lévő szerződéseit és az azokban vállalt kötelezettségeit.

Az Air France közleményét üdvözölték, és győzelemnek nevezték azok az állatvédő szervezetek, amelyek évek óta támadták a légitársaságot azért, amiért az részt vesz a laboratóriumok által használt majmok nemzetközi szállításában.

A One Voice állatvédő liga brit, spanyol és amerikai társszervezetekkel már 1996 óta folytatott kampányt az Air France ellen.

Forrás: AFP/-

A One Voice decemberi közleményében emlékeztetett arra, hogy az Air France az egyike volt azoknak az európai légitársaságoknak, amelyek még mindig szállítottak főemlősöket természetes élőhelyükről az európai kísérleti laboratóriumokba. A szervezet köszönetet mondott az Air France-nak a vállalt kötelezettségért, és

egyúttal felszólította a légitársaságot, hogy a döntést azonnal terjessze ki a többi állatfajra is, köztük a kutyákra.