Áldozatok után kutatnak a téli vihar sújtotta Buffalóban

Buffalo, Amerika, New York, Havazás, Házak, Utca, Havas utca, Egyesült Államok,
Buffalo, NY - November 20:Snow covered homes after an intense lake-effect snowstorm that impacted the area on November 20, 2022 in Buffalo, New York. Around Buffalo and the surrounding suburbs, the snowstorm resulted in up to six feet of accumulation and has been attributed to at least three deaths. The band of snow is expected to weaken overnight with milder temperatures expected. John Normile/Getty Images/AFP (Photo by John Normile / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban szerdán is légijáratok ezreit törölték a múlt heti téli viharok következményeként, a legsúlyosabban érintett New York államban már több mint 30 halálos áldozatot találtak.
Vágólapra másolva!

Buffalóban a Nemzeti Gárda tagjai házról házra kutatják át a hóvihar által leginkább érintett városrészeket, amelyek a havazás megszűnte után ismét elérhetővé váltak és ahol újabb halálos áldozatoktól tartanak.

A hatóságok már legkevesebb 30 halálos áldozatról tudnak a vihar nyomán, ami pénteken csapott le a városra méteres hóval és széllel, helyenként több méteres hótorlaszokat emelve.


A New York állam nyugati részén, az Erie-tó partján fekvő nagyvárosban lassan normalizálódik az élet. Kedden a városvezetés még a Nemzeti Gárda és a rendőrség segítségét kérte a közlekedési tilalom betartatásához, hogy a megtisztított utakon a mentőegységek szabadon közlekedhessenek.

A több mint 30 halálos áldozat között volt olyan 63 éves krónikus beteg, akinek lélegeztetőgépe az áramszünet miatt megállt. Egy 27 éves férfi szén-monoxid mérgezésben halt meg, miután a hó eltömítette otthonában a szellőzőnyílást.

Egy 22 éves áldozatra az autójában találtak rá otthonától néhány percre. A fiatal nő munkából hazafelé tartott, ám a hóviharban elakadt az úton.


A múlt hét második felében az egész országot elért rendkívüli téli időjárás következményeként még szerdán is csaknem 3000 légijáratot töröltek a légitársaságok. Ezek több, mint 90 százaléka már csak egyetlen társaság, a Southwest Airlines üzemeltetésében közlekedett volna. Kedden az összes, mintegy 3200 járattörlés 84 százaléka tartozott Southwest légitársasághoz.

Forrás: AFP/John Normile

Az elmúlt hat napban is ezt a közlekedési vállalatot érintette legsúlyosabban az időjárási helyzet. Az okok kiderítésére a kormányzat vizsgálatot kezdeményezett, Pete Buttigieg közlekedési miniszter a Southwest felelősségre vonását ígérte egy keddi televízióinterjúban, és úgy fogalmazott, hogy a légitársaság működése gyakorlatilag összeomlott a rendkívüli helyzetben.

A szövetségi Közlekedési Minisztérium arra hívta fel a figyelmet, vizsgálni fogják, hogy légitársaságok eleget tettek-e kötelezettségüknek, biztosítottak- a törölt járatok utasainak étkezést és szállást, amíg nem tudták őket eljuttatni úticéljukhoz. Emellett azoknak az utasoknak, akik a járatuk törlése miatt elálltak az utazástól, vissza kell téríteni a repülőjegy árát - közölte a szövetségi minisztérium.