Börtönbe kerülhet a híres ausztrál krokodilvadász

Vágólapra másolva!
Egy híres ausztrál krokodilvadászt megvádoltak egy helikopterbaleset miatt, amelyben meghalt barátja és valóságshow-társa.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál Outback Wrangler című televíziós sorozatban Matt Wright helikopterpilóta és krokodilvadász két társával, Jonoval és Willowval együtt dolgoztak azon, hogy több tucat krokodilt telepítsenek át az ausztrál Outbackben, miközben fontos üzeneteket osztottak meg a vadvilágról és a természetvédelemről.

Februárban a 34 éves Wilson egy helikopterről leengedett hevederen függött és krokodiltojásokat gyűjtött, amikor a helikopter lezuhant és Wilson meghalt, a pilóta pedig súlyosan megsérült.

Wrightot az igazságszolgáltatás akadályoztatásával, bizonyítékok megsemmisítésével és hamisításával és tanúk befolyásolásával is megvádolták.

Ő a harmadik személy, akit a Chris "Willow" Wilson halálával kapcsolatosan megvádoltak.

Wright tagadja, hogy bármi rosszat tett volna - írja a BBC.

Wright a helikopter lezuhanásakor nem volt a fedélzeten, de az elsők között ért ki a helyszínre.

Photo of the crashed helicopter

Világszerte leginkább a National Geographic Outback Wrangler és a Netflix Wild Croc Territory című valóságshow-jának sztárjaként ismert. A 43 éves férfi emellett több helyi turisztikai vállalkozás tulajdonosa, és Ausztrália turisztikai nagykövete.

Miután a bíróság szerdán óvadék ellenében szabadlábra helyezte Wrightot, ügyvédje nyilatkozatot olvasott fel a médiának, amelyben azt mondta, hogy ügyfele fenntartja ártatlanságát.

Az ügy januárban kerül ismét bíróság elé.