Megszólalt a fiatal, aki tojással dobta meg III. Károly királyt

KAMILLA királyné; III. KÁROLY York, 2022. november 9.
Brit rendőrök őrizetben vesznek egy fiatalembert, aki tojással dobálta meg III. Károly brit királyt és feleségét, Kamilla királynét egy rendezvényen az angliai Yorkban 2022. november 9-én.
MTI/AP/PA/Ja
York, 2022. november 9. Brit rendőrök őrizetben vesznek egy fiatalembert, aki tojással dobálta meg III. Károly brit királyt és feleségét, Kamilla királynét egy rendezvényen az angliai Yorkban 2022. november 9-én. MTI/AP/PA/Jacob King
Vágólapra másolva!
Rátámadt a dühös tömeg, sőt, halálos fenyegetést is kapott az a 23 éves férfi, aki a héten III. Károly királyt és feleségét, Kamilla királynét akarta megdobni tojással - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, III. Károly király és Kamilla királyné az észak-angliai Yorkba látogattak, ahol a néhai uralkodó, II. Erzsébet első, a halála után készült szobrát avatták fel. Ekkor a 23 éves Patrick Thelwell az új brit uralkodót és feleségét többször is megpróbálta eltalálni tojásokkal, ám nem ért célba egyik sem. A férfit a rendőrök letartóztatták.

A férfinek közrend elleni bűncselekmény vádjával december elsején kell majd bíróság elé állnia.

Patrick a Mirrornak beszélt a történtekről. Elmondta, azért dobálta meg a királyi párt, mert nem a monarchiában és a királyokban, hanem az emberek egyenlőségében hisz.

– jelentette ki.

Brit rendőrök őrizetben veszik a fiatalembert Yorkban 2022. november 9-én Forrás: MTI/AP/PA/Jacob King

Thelwell szerint miután bevitték a rendőrségre, csak óvadék ellenében engedték el, és megtiltották neki, hogy a király 500 méteres közelébe menjen. Eleinte azt is kikötötték, hogy nyilvános helyeken nem lehet nála tojás, de ezt a kitételt később módosították azért, hogy például bevásárolni elmehessen. Miután kiengedték a rácsok mögül, dühös tömeg támadt rá, és üzenetben is halálos fenyegetéseket kapott.