Húsevő betegség ejtett csapdába egy brit férfit Thaiföldön

Skorpió, méreg, üzlet, Egyiptom, galéria, 2021
Egyptian engineer Ahmed Abu al-Seoud catches a scorpion at his Scorpion Kingdom laboratory and farm in Egypt's Western Desert, near the city of Dakhla in the New Valley, some 700 Southeast the capital, on February 4, 2021. - Biomedical researchers are studying the pharmaceutical properties of scorpion venom, making the rare and potent neurotoxin a highly sought-after commodity now produced in several Middle Eastern countries. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A 73 éves Alan Stephensont megcsípte egy skorpió, kórházba került, azonban a lábát egy húsevő betegség támadta meg. A lábáról levált a bőr, az orvosok amputálni akarták, de a férfi fia nem engedte - írta a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Elszörnyedt Alan Stephenson fia, amikor kiutazott az apjához a thaiföldi kórházba:

a falon csótányok mászkáltak, a betegeknek előkészített ételből kóbor macskák ettek.

Ezért, illetve apja állapota miatt haza hozná, de ennek költsége 18 ezer font (8,5 millió forint) lenne.

A férfi lábát amputálni akarták, de a családja visszautasította, így a további ellátás is növeli a kórházi számlát. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a férfi cukorbeteg.

Azt sikerült elérnie, hogy az apját átszállítsák egy másik kórházba, "ami sokkal jobb, de drágább is". A férfinek fel kell fogadnia egy orvosi hazaszállítást végző csapatot is, hogy apja visszakerüljön az Egyesült Királyságba, és ott folytatódjon a kezelése.

Az reményt adott a családnak, hogy

egy brit orvos azt mondta, hogy talán meg lehet menteni a lábát.

Címlapi képünk illusztráció!