Agyonverték nyelvtanárukat a diákok egy rossz jegy miatt

Willard Miller,  Jeremy Goodale, tanár, gyilkosság, Iowa
Vágólapra másolva!
Most derült ki, hogy két iowai középiskolás diák azért ölte meg a spanyol nyelvtanárnőjüket még 2021 november 2-án, mert egyikőjük rossz jegyet kapott - írja a Tények a New York Postra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A 66 éves Nohema Graber 2012 óta tanított spanyol nyelvet az amerikai Colorado államban található Fairfield Középiskolában. Holttestét még az eltűnése napján megtalálták az iowai Fairfieldben lévő Chautauqua Parkban.

A két 16 éves tinédzsert, Willard Millert és Jeremy Goodale-t akkor le is tartóztatták és vádat emeltek ellenük. A nyomozás azonban most újabb részleteket tárt fel, egy szemtanú is megszólalt az ügyben.

Az akkor 16 éves fiúk egyike rossz osztályzatot kapott,

amit spanyol óra után próbált megbeszélni tanárnőjével, ugyanis a jegy nagyon lerontotta az érettségibe beleszámító átlagát. A fiú azonban nem járt sikerrel, és ezután tervelte ki a gyilkosságot dühében az egyik barátjával.

A diákok tudták, hogy a tanárnő mindennap a helyi parkban sétál munka után, így aznap ők is oda mentek. Amikor megérkeztek, a parkolóban már ott állt Nohema Graber autója, így bíztak abban, hogy véghez vihetik a tervüket. A szemtanú ekkor látta, ahogy a fiatalok gyalog a nő felé indultak.

Magukkal vitték a baseball ütőjüket és jól irányzott mozdulatokkal agyonverték a nyelvtanárt.

Egy nappal később a hatóságok meg is találták Nohema Graber súlyosan összevert, ponyvába tekert holttestét a park egyik eldugott zugában.

Jeremy Goodale nem sokkal az incidens után

az egyik barátjának kérkedett a gyilkossággal, képeket küldözgetett neki

a közösségi oldalán. A házkutatás során a rendőrök megtalálták ezeket a fotókat, így már elegendő bizonyíték volt a fiúk ellen.

A fiúk még csak 17 évesek, ám az ügyészek döntése alapján felnőttként fogják őket bíróság elé állítani. Willard Miller tárgyalása a tervek szerint március 20-án kezdődik Council Bluffsban, Jeremy Goodale tárgyalására pedig december 5-én Davenportban.