A helyiek szerint földönkívüliek okozták ezt a rejtélyes sivatagi jelenséget - fotó

Vágólapra másolva!
A természetben mindig is történtek furcsa dolgok, ami minket, embereket arra késztet, hogy megpróbáljuk kideríteni az igazságot a megmagyarázhatatlan jelenségekkel kapcsolatban. Ez alól az afrikai sivatagban található rejtélyes "fűkörök" sem kivételek.
Vágólapra másolva!

A rejtélyes "fűkörök", amelyek a namíbiai száraz, füves területeken általában körkörös mintázatban felbukkanó kopár foltok, évszázadok óta fejtörést okoznak a tudósoknak szerte a világon - és még mindig nincs végleges válasz az eredetükre - a helyiek szerint földönkívüliek vagy sárkányok csinálták őket - írja Daily Star.

Namíbiában - ahol ez a természeti jelenség a leggyakoribb - a Himba törzs helybéli lakói azt állítják, hogy szellemek hozzák létre a "fűköröket" és ezek az istenük, Mukuru lábnyomai.

Egy másik elmélet szerint állatok is létrehozhatják a köröket, míg egyes idegenvezetők a turistáknak azt mondják, hogy a köröket egy "földben élő sárkány" alakította ki, aminek a mérgező lehelete elpusztotta körülőtte a növényzetet.

Hein Schultz, a Namib-Naukluft Nemzeti Parkon kívül található Rostock Ritz Desert Lodge tulajdonosa elmondta, hogy

egyes helyiek szerint a fűköröket "az éjszaka táncoló ufók vagy tündérek" hozzák létre.

Az elméletek azért szaporodhattak el, mert nincs általánosan elfogadott tudományos magyarázat, ami megmagyarázná a kialakulásukat.