Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Drámai háborús döntést hozott Oroszország

hadgyakorlat, nukleáris, erők, atom, gyakorlat, csapás, ballisztikus
Pleszeck, 2022. október 26. Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóról készített képen egy Jarsz típusú interkontinentális ballisztikus rakétát lőnek ki az orosz nukleáris erők gyakorlatán az északnyugat-oroszországi Pleszeckben 2022. október 26-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. A Vlagyimir Putyin orosz elnök által videokonferencia keretében megtekintett gyakorlatokon ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket lőttek ki, és a Kreml szerint az összes célba talált. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Nukleáris gyakorlatot hajtott végre Vlagyimir Putyin vezetésével az orosz hadsereg, hogy felkészüljön az ellenséges nukleáris csapásokra - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A gyakorlat során interkontinentális ballisztikus rakétákat lőttek fel az oroszországi Kamcsatka-félszigeten lévő Kura gyakorlóállomásról, az Arhangelszk megyében található plesetszki űrközpontból és a Barents-tengeren is. Mindemellett légi indítású cirkálórakétákat is bevetettek.

A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata/-

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a gyakorlatokat követően kijelentette, hogy minden rakéta célba ért, vagyis a művelet sikeres volt.

Oroszország már korábban jelezte az Egyesült Államoknak, hogy gyakorlatozni fognak, ami nem meglepő, hiszen minden évben részt vesznek hasonló gyakorlatban a nukleáris erők. A Pentagon szerint semmi jel nem utal arra, hogy Oroszország atomfegyvert vetne be, de továbbra is nyomon követik az egységek mozgását és aktivitását.

A háborús percről percre közvetítésünket itt követhetik, az alábbi videókon pedig a gyakorlatról készült elképesztő felvételeket nézhetik meg:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről