Megkínzott, megerőszakolt és meggyilkolt egy 12 éves kislányt egy migránsbanda Párizsban

Vágólapra másolva!
Egy 24 éves algériai migráns nő, Dahbia B. a fő gyanúsítottja a pénteken különös egyetlenséggel elkövetett gyilkosságnak. Az áldozat egy 12 éves francia kislány, Lola. A rendőrség összesen négy személyt vett őrizetbe a bűncselekménnyel összefüggésben. Feltételezések alapján mind a négyen algériai migránsok. A gyilkosság egész Franciaországot megrázta, az eset kapcsán megszólalt (az illegális migráció ellen érdemben semmit sem tevő) Emmanuel Macron elnök felesége, Brigitte Macron is, aki a történteket szörnyűséges tragédiának nevezte.  
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo a Sky Newsra hivatkozva, péntek este

egy bevándorló egy 12 éves kislány bőröndbe zárt holttestét találta meg Párizs XIX. kerülete egyik lakóházának udvarán.

Az első hírek alapján a holttest meg volt csonkítva. Nemsokára kiderült, hogy egy közelben lakó család aznap bejelentést tett, mert eltűnt a Lola nevű 12 éves kislányuk.

Lola nem jött haza az iskolából, a szülei ezért fordultak a rendőrséghez. A rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével kiderítették, hogy egy nő cipelt egy bőröndöt a közelben.

Még a hétvégén bebizonyosodott, hogy Lola holttestét találták meg. A halottkém jelentésére hivatkozva hétfőn a Le Figaró arról írt, hogy

a 12 éves francia lány kezei és lábai össze voltak közölve, a nyakán egy vágás volt.

A szombaton történt boncolás megállapította, hogy Lola halálát fulladás okozta.

A kislány lábai meg voltak jelölve, az egyiken 0-s, a másikon 1-es felirat szerepelt.

A rendőrség emberölés miatt rendelt el nyomozást, eddig összesen négy személyt vettek őrizetbe, ide értve a holttestet megtaláló hajléktalant.

A gyilkosság fő gyanúsítottja egy 24 éves algériai migránsnő, Dahbia B.

A hatóságok szerint az algériai migránst látták a biztonsági kamerákon, amin egy bőröndöt cipel. Egy azóta frissen előkerült felvétel alapján Dahbia B. a holttest megtalálásának helyszíne körül sétált Lolával péntek délután. Az algériai migránst szombat délelőtt tartoztatták le.

A halottkém jelentése és egy szemtanú szerint a kislány megjelölt lábaiból arra lehet következtetni, hogy szervkereskedőknek esett áldozatul.

A rendőrség a szervkereskedők elméletét nem erősítette meg. A legvalószínűbb feltételezésük az, hogy Dahbia B. pszichésen instabil és hajléktalanként élt Párizs utcáin.

Az egyik őrizetbe vett egyik férfiról azt közölte a rendőrség, hogy

43 éves, a feltételezésük alapján ő szállította a fő gyanúsítottat és egy darabig a bőröndbe rejtett holttestet is.

A rendőrség úgy véli, hogy

a 43 éves férfi a gyilkosságot követően elvitte az algériai nőt és a bőröndöt a nővére otthonába, de ott a két lánytestvért összeveszett, aminek az lett a vége, hogy Dahbia B. távozott a helyszínről, de a bőrönd nélkül.

Az első számú gyanúsított a péntek éjszakát Párizs egyik, Bois-Colombes nevű külvárosi lakásban töltötte, ahol másnap letartóztatták őt.

Ha viszont lakásban találták meg, akkor nem világos, hogy miért feltételezik azt az algériai migráns hajléktalan volt. Az biztos, hogy a nővérének van lakása.

A téma kapcsán a Mirror arról írt, hogy a meggyilkolt lány apja – aki házmester egy közeli lakásban – ellenőriztette a környéken készült biztonsági kamera felvételeket és ezek alapján

látta, hogy a bűncselekmény helyszínén a lánya egy idegen személlyel beszélgetett. A hatóságok szerint az idegen személy Dahbia B. volt.

Szemtanúk azt nyilatkozták a Mirrornak, hogy az algériai migráns nő egyedül ment be az épületbe, majd fél órával később kijött egy nagy és nehéznek látszó bőrönddel. Ezt követően megkérte őket, hogy segítsenek neki vinni a csomagot. Senki nem gondolta, hogy ebben holttest van elrejtve.

Dahbia B. később egy pékség előtt hagyta a bőröndöt, bement oda, majd egy kiflivel jött vissza. A szemtanúk elmondása alapján zavartnak és bizonytalannak tűnt.

A brit lap információi alapján az algériai nőt a gyilkosság mellett nemi erőszakkal és kínzással is vádolják. A V4NA nemzetközi hírügynökség információ szerint egészen biztosan megerőszakolták a kislányt.

A gyilkossággal összefüggésben a közösségi médiában is terjednek különböző információk.

Egy Twitter-oldal tudni véli, hogy nem csupán Dahbia B. algériai migráns, hanem a másik három őrizetbe vett személy is. Az oldal közölte a nevüket is: Amine K, Friha B és Rachid N. Ezt a V4NA is megerősítette.

A gyilkosság helyszínre sokan virágokat és mécseseket vittek.

A gyilkosság helyszíne, Párizs XIX. kerülete, 2022. október 17-én. Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Egész Franciaországot megrázta a szörnyű gyilkosság

A 12 éves Lola iskolájában a gyerekek és a szülők kétségbe estek.

Az iskolába hétfő reggel ellátogatott Pap Ndiaye oktatásügyi miniszter és Anne Hidalgo párizsi főpolgármester.

Lola osztálytársai pszichológus segítségét vehetik igénybe.

A Le Parisiennek nyilatkozott a meggyilkolt 12 éves kislány egyik osztálytársának édesanyja. A nő arról beszélt, hogy a lánya egész hétvégén sírt, egy szemhunyásnyit sem aludt".

Úgy érzi a család, hogy most már senkiben sem bízhat meg a környékünkön, az édesanya pedig nagyon félti a két gyermekét.

Egy másik nő arról beszélt, hogy az elkövetkezőkben ő fogja a fiát iskolába vinni és elhozni onnan, nem hagyja, hogy gyalogosan járkáljon a közelben.

A migrációt hangzatos mondatai ellenére egyértelműen támogató Emmanuel Macron államfő felesége, Brigitte Macron, a történteket egy szörnyűséges tragédiának minősítette.

A francia sajtó arról ír, hogy a kegyetlen körülmények között elkövetett gyilkosság egész Franciaországot megrázta.