Giorgia Meloni kemény üzenete Brüsszelnek

MATTARELLA, Sergio; MELONI, Giorgia
Róma, 2022. október 21. Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Sergio Mattarella államfővel folytatott megbeszélést követően a római államfői rezidencián, a Quirinale-palotában 2022. október 21-én, a kormányalakítási konzultációk második napján. Azonnal, további egyeztetések nélkül elfogadta a miniszterelnöki megbízatást Meloni, a kormány október 22-én délelőtt teszi le esküt. Az előrehozott parlamenti választásokat szeptember 25-én tartották Olaszországban, a legtöbb szavazatot Meloni pártja nyerte el. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Vágólapra másolva!
Az Európai Unióban nincsenek első- és másodosztályú tagok - hangoztatta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök első parlamenti beszédében kedden, amellyel bizalmat kért az alsóházban. A szavazás este várható.
Vágólapra másolva!

Meloni kijelentette: az általa vezetett jobboldali kormány az első helyre a nemzeti érdekek védelmét teszi, és hallatni akarja a hangját az EU intézményeiben.

Ami a migrációs politikát illeti, azt mondta: ne az emberkereskedők válasszák ki, ki léphet be Olaszországba.

Giorgia Meloni a nemzeti érdekek védelmét szorgalmazza Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Elítélte az 1938-as olaszországi faji törvényeket, hangsúlyozva, hogy sohasem állt közel az antidemokratikus rezsimekhez. Magát angolul "underdognak" nevezte, aki "az esélytelenebb helyzetből indult, de minden várakozásra rácáfolt".