A kórház mosdójában találtak rá egy fiatal doktornő holttestére Brazíliában

vérnyomásmérő, fonendoszkóp
Vágólapra másolva!
A 26 éves Jayda Bentót holtan találák a brazíl pirenópolisban lévő Ernestina Lopes Jaime Állami Kórház mosdójában két órával azután, hogy ellátta az utolsó betegét - írta meg a Mirror.
Vágólapra másolva!

Egy ápolótechnikus és egy orvos kezdte keresni Jaydát június 25-én, miután 12 óra 40 perckor látták utoljára, amikor ellátott egy beteget. Elmentek az autójához, az orvosi szobájába, végül az egyik mosdóban bukkantak rá 15 órakor. Ömlött bent a víz, ennek a hangjára figyeltek fel. Megpróbálták kinyitni az ajtót, de nem tudták, mert Jayda magára zárta.

vérnyomásmérő és fonendoszkóp Forrás: Pixabay.com

Kopogtak, kiáltoztak, de a doktornő nem válaszolt. Elhatározták, hogy betörik az ajtót, amiben a kórház gondnoka segített nekik. Jayda a földön feküdt, kék volt az ajka és a bőre. Azonnal ellenőrizték a pulzusát, és megállapították, hogy meghalt és már nem lehet rajta segíteni.

A teste mellett álmatlanság kezelésére használt nyugtatót és egy fecskendőt láttak.

A rendőrség kihallgatta a kollégáit, hogy megállapítsák, mi vezetett a halálához. Egyedül halt-e meg, vagy valakinek köze volt-e hozzá, esetleg nem lett-e valamilyen "szabálytalan eljárás" áldozata. Az azóta eltelt négy hónapban a rendőrség kizárta az öngyilkosságot. Most úgy gondolják, hogy baleset történt, a doktornő túl sok gyógyszert adhatott be magának.

A Goiási Polgári Rendőrség (PCGO) közölte, hogy a Jogi Orvostudományi Intézet (IML) jelentése szerint az áldozat

gyógyszerhasználat okozta akut légzési elégtelenség következtében halt meg.

Ugyanakkor a szervezetében olyan gyógyszer is volt, amit mentális zavar ellen szoktak szedni.

A helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a nyomozást még nem zárták le, de hamarosan megteszik.