Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy gyerek bántalmazásával vádolják III. Károly nagybátyját

- Horizontal LARGEUR photo noir et blanc UNIFORME MILITAIRE COMTE PLAGE DOIGT POINTE DE PROFIL PORTRAIT PORTRAIT-GROS PLAN DEBARQUEMENT EN NORMANDIE
British Admiral and Lord Louis Mountbatten shows a point when he remembers D Day at Arromanches beach in France, on July 27, 1973, during his first visit of this French coast since the Allied invasion of Normandy during World War II. In the background the remnant of the harbour, called Golden Arrow, using during the war. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
III. Károly király nagybátyját, Lord Louis Mountbattent azzal vádolják, hogy az 1970-es években bántalmazott egy fiút egy hírhedt gyermekotthonban - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Arthur Smyth lemondott névtelenségéről, hogy vádat emeljen a király nagybátyja ellen. A férfi, aki az észak-írországi Belfastban található Kincora otthon lakója volt az 1970-es években, azt állítja, hogy

Lord Mountbatten kétszer bántalmazta, amikor 11 éves volt.

III. Károly király nagybátyja három másik társával együtt meghalt, amikor az IRA bombát robbantott a hajóján a Co Sligo állambeli Mullaghmore-ban 1979-ben.

Lord Louis Mountbatten 1973-ban Forrás: Origo

Kevin Winters, Smyth ügyvédje elmondta, hogy a gondatlanságra és a gondozási kötelezettség megsértésére alapított polgári pert több állami szerv ellen indítottak. Idézést nyújtottak be, és kedden adják ki a belfasti legfelsőbb bíróságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről