Az utcán késelt meg egy lányt a nőnek öltözött férfi Trencsénben

Dialy Life In Svidnik, Slovakia 2020 COVID-19 Coronavirus Editorial Human Interest Lifestyle Nationalk Police Outdoors Pandemic - Illness Police car Police forces Policia SEAT car Security Slovak Police Force Slovakia Svidnik - Slovakia Travel Destination
Slovak Police Force Seat car seen in Svidnik. On Saturday, September 19, 2020, in Svidnik, Presov Region, Slovakia. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 20 éves férfi nőnek öltözött, majd rátámadt a nyílt utcán egy 17 éves lányra. Az elkövető ügyvédje szerint a férfi személyiségzavarral és skizofréniával küzd, utóbbi pedig kihatott viselkedésére is. A szakértők viszont nem értenek egyet abban, hogy a férfi beszámítható volt-e a támadás idején. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja a késelőt, akár 20 évre rács mögé kerülhet - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt a nőies nemben beszélő 20 éves férfi, aki magát Kimnek hívatja, a trencséni Električná utcában kiugrott a bokrok közül, és háromszor hátba szúrt egy 17 éves lányt.

Folytatta volna a támadást, de a kés pengéje eltört, és a nő testében maradt.

A megkéselt nőnek sikerült elmenekülnie és segítséget hívnia. Súlyos állapotban, helikopterrel a pozsonyi egyetemi kórházba szállították. A műtétek után szerencsére stabil állapotba került.

A támadót a tettes helyszínétől néhány méterre tartóztatták fel. A férfinek másnap meg is kellett jelennie a Trencséni Kerületi Bíróság bírója előtt, akinek ismertette a támadás részleteit.

"Az egyik barátnőmet vártam, ki szerettem volna kísérni őt az állomásra. A lány, akit megszúrtam, fekete pulóvert és sapkát viselt, amikor felém sétált. A hajába kaptam, levettem a pulóverét és háromszor megszúrtam egy késsel" – mondta nyersen.

Ezt követően többször megváltoztatta vallomását, és megpróbálta meggyőzni a bírót, hogy a lány ki akarta rabolni, és ő csak magát védte. Tettét azonban egyáltalán nem bánta meg, és meg van győződve róla, hogy nincs komoly veszélyben, pedig 15-20 év börtönbüntetésre számíthat.

– kérdezte e bíróságon.

Nem értenek egyet a szakértők

A vádlott sorsáról csak most fog születni döntés, mivel szakértők hónapokon keresztül vizsgálták és figyelték meg a viselkedését.

- mondta a pszichiátriai osztály igazságügyi orvosszakértője.

"Skizoaffektív rendellenességet, mániás transzexizmust is diagnosztizáltak nála" - tette hozzá a szexológia igazságügyi orvosszakértője.

A mentális állapotát vizsgáló szakértők viszont nem értettek egyet megállapításaikkal.

– mondta a pszichiátriai osztály igazságügyi orvosszakértője.

De a szexológus pontosan az ellenkezőjét állítja: "A bűncselekmény elkövetésekor vizuális illúziók gyötörték. Az illúzió az a pillanat, amikor egy arcra néz, és valaki más arcának látja. Nem volt képes felismerni a viselkedését, és nem tudta irányítani azt. Intézményi kezelésre van szüksége, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő."

A szakértő szexológus szerint a vádlott veszélyt jelent a társadalomra és minél hamarabb kezelni kell.

Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 20 évre is börtönbe kerülhet.