Megalázták Zelenszkijt, aki dirigálni akart az európai országoknak

Aleksandar Vucic - Milorad Dodik meeting in Serbia 2017 Serbia October Belgrade President of Republika Srpska Milorad Dodik Serbian President Aleksandar Vucic
BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 29: President of Republika Srpska Milorad Dodik and Serbian President Aleksandar Vucic (not seen) hold a joint press conference following their meeting in Belgrade, Serbia on October 29, 2017. Talha Ozturk / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Boszniai Szerb Köztársaság vezetője szerint az ukrán elnök arroganciája még annál is nagyobb mértékű, mint amekkora szerepet tulajdonít saját magának Volodimir Zelenszkij. Milorad Dodik arra reagált, hogy a kijevi államfő felszólította a balkáni országokat, hogy tegyék magukat függetlenné Oroszországtól - írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij felszólította az Európai Unió és különösen a Balkán országait, hogy váljanak függetlenné Oroszországtól a politikában, a gazdaságban és az energetikában.

Hangsúlyozta, hogy Európa országainak a szövetségüket és az együttműködést kell erősíteniük annak érdekében, hogy megszabaduljanak az Oroszországtól való függőség minden formájától.

– mondta az ukrán elnök. A Montenegrói Atlanti Szövetség által szervezett 2BS fórumon a kijevi vezető kijelentette, hogy minden európai országnak meg kell semmisítenie az összes orosz befolyásolási hálózatot, hogy megakadályozza a félretájékoztatás, a korrupció és a bűnügyi politika terjedését.

Milorad Dodik szerint Zelenszkijt biztosan nem kell megkérdezni arról, hogy a Nyugat-Balkánnak mit kell tennie, vagy mit nem.

– mondta Dodik. A boszniai szerb vezető megjegyezte, hogy a Nyugat-Balkánon az ukrán elnök javaslatai megalapozatlanok, és nem teheti meg azt, hogy előadásokat tartson arról, hogy kinek mit kellene tennie vagy mit nem. Ez viselkedés nem felel meg a jelenlegi kihívásainak, sem annak a szerepnek, amelyet Zelenszkij betölt.

- üzent az ukrán elnöknek Dodik. A múlt vasárnapi boszniai választások után még úgy tűnt, hogy Milorad Dodik lehet a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke.

A Bosznia Szerb Köztársaság elnöke szerint az ukrán elnök jobban tenné, ha nem adna tanácsokat más országoknak Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Talha Ozturk

A helyi sajtónak adott interjújában a politikus megerősítette, hogy a Boszniai Szerb Köztársaság továbbra is semleges álláspontot képvisel majd az ukrajnai krízissel kapcsolatban.

- zárta beszédét Dodik.