Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Trágárul mocskolták a királynőt a skót és a svájci szurkolók - videó

Queen Elizabeth II. Erzsébet királynő, A királynő legdrágább brossai, bross, királyi család, ékszer
Britain's Queen Elizabeth II holds on to her hat in high winds as she arrives for a visit to RAF Valley in Anglesey, Wales on April 1, 2011. Britain's Queen Elizabeth II and Prince Philip, The Duke of Edinburgh today visited RAF Valley in Anglesey in high and were given a personal tour of an RAF search and rescue helicopter by Prince William. AFP PHOTO / Christopher Furlong /WPA POOL (Photo by Christopher Furlong / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Zürich-Arsenal és a Hearts-Basakhesir meccsen sem zajlott csendben a királynő emlékére rendelt egyperces gyászszünet.
Vágólapra másolva!

II. Erzsébet királynő csütörtökön, egy olyan meccsnapon hunyt el, amikor tucatnyi brit játszott Európa-liga-meccset. A kora este kezdődő mérkőzések nagy részén bemondták a királynő halálhírét. Ez volt, hogy az ellenfél szurkolóinak, volt, hogy a briteknek nem tetszett.

A Zürich-Arsenal meccsen a svájciak fütyültek szórványosan az egyperces gyászszünet alatt. Ennél durvább azonban, ami a Hearts-Basakhesir meccsen történt - írta a Mandiner.

A skóciai Edinburghban, a Tynecastle Stadionban rendezett Európai Konferencia Liga-mérkőzés csütörtök este 17.45-kor vette kezdetét, majd amikor csapatok a félidőben visszatértek a pályára, a hangosbemondón közölték, hogy meghalt II. Erzsébet. Az élőben közvetített mérkőzésen a szurkolókat arra utasították, hogy a második félidő megkezdése előtt egyperces néma csendet tartsanak az uralkodó tiszteletére. Ám a tiszteletadás alatt valaki beordította, hogy „Fuck the Queen!"

A gyalázkodó kórushoz aztán többen csatlakoztak. Válaszul többen az angol himnuszt kezdték el énekelni, és bár mind a csapatok, mind a tisztségviselők a tisztelet jelét mutatták, trágár szavak és füttyszó zúgott a stadionban. „Eleve nagyon rossz ötlet volt, nagyon kínos" – nyilatkozta egy szemtanú a Daily Mailnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről