Félholt sofőr életét mentette meg egy hős apa a sztrádán

Vágólapra másolva!
Egy sofőr rohamot kapott az Egyesül Királyság egyik autópályáján. A volán mögött lett rosszul az M62-es gyorsforgalmi sávjában Leeds közelében.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves John Barlow arra lett figylmes a pályán haladva, hogy az egyik autós a gyorsofrgalmi sávban alig 50 kilométer/órás sebességgel halad.

Az autó mellett elhajtva vette észre, hogy egy eszméletlen férfi ül a volán mögött.

A férfi a feleségével és a fiávl utazott, de megkockáztatta, hogy megállítja az bizonytalanil haladó autót, ami sikerült is neki - írja a Daily Star.

A hős apuka Facebook bejegyzésben tette közzé a mentés történetét.

Miután leszorította az útról, és megállított az autót, kiszállt, és oda sietet hozzá. Ezután többen is megálltak segíteni. Megpróbálta a könyökével betörni az autó ablakát, de nem járt sikerrel, ezután egy másik autós felajánlott a kalapácsát.

Majd egy orvos is csatlakozott, aki a szemközti sávból vette észre a bajt, ezért visszatolatott, oda sietett és defibrillátorral kezdte meg az újjáélesztést.

Egy szolgálaton kívüli rendőr is közreműködött az elsősegélynyújtásban a mentők kiérkezéséig.

- mondta John Barlow.

A bejegyzést körülbelül 20 000 osztották meg. John Barlow később felhívta a yorkshire-i rendőrséget is, de már csak azt követően, hogy a férfi állapotát sikerült stabilizálni.