Vágólapra másolva!
A csütörtökön meghalt brit királynő a mindennapok során szinte mindvégig komoly arcát mutatta,  időnként azonban megcsillogtatta kiváló humorérzékét. A BBC összegyűjtötte II. Erzsébet királynő legviccesebb pillanatait. 
Vágólapra másolva!

Teázás a Paddington macival

Bár II. Erzsébet brit királynő nem vett részt személyesen a trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken, egy rövid videóban mégis bejelentkezett. Abban a brit gyermekirodalom egyik leghíresebb és legnépszerűbb hősével, a Michael Bond író által kitalált Paddington medvével teázott a palotában.

A felvételen Paddington meglehetősen esetlenül viselkedik, a kannából issza ki a teát, alig néhány cseppet hagyva az uralkodónak, majd beletenyerel a felszolgált tejszínhabos süteménybe, végül közli, hogy szerencsére mindig van nála lekváros szendvics, amit a kalapjában tart, és ezt kárpótlásként felajánlja a királynőnek.

Találkozás James Bonddal

A 2012-es londoni olimpiai játékok nyitóünnepségének részeként a királynő egy másik brit ikon - James Bond - segítségével lépett színpadra.

A Danny Boyle rendező által készített jelenet részeként a 007-es ügynök meglátogatta a királynőt a Buckingham-palotában, ahonnan a páros együtt távozott helikopterrel. Ezután a királynő ejtőernyővel ugrott be az Olimpiai Stadionba, hogy üdvözölje az ujjongó tömeget.

Invictus Gamest népszerűsítette

2016-ban a királynő egy másik "videoklipben" is feltűnt - ezúttal unokájával, Harry herceggel népszerűsítették az Invictus Games-t népszerűsítse. Az Invictus Games egyébként egy 2014-ben, Henrik brit királyi herceg által alapított sportverseny.

Felvágta a tortát egy karddal

A királynő élete során sok tortát felvágott, azonban egyszer egy karddal tette ezt. Egy 2021-es cornwalli jótékonysági rendezvényen próbálta ki a szokatlanabb módszert.

Amikor emlékeztették, hogy egy hagyományos kés is rendelkezésre áll, a királynő nem bizonytalandott el. "Tudom, hogy van" - vágott vissza, miközben továbbra is a kardot szorongatta. "Így sokkal izgalmasabb" - tette hozzá.

Kaland egy méhrajjal

A királynőt férje több ezer hivatalos eseményre kísérte el.

Ám 2003-ban a windsori kastélyban tartott katonai szemle során egy méhraj megazavarta az eseményt. Erzsébet királnyő kifejezetten lazán kezelte a helyzetet.

Forrás: BBC

Kép az ausztrál hokisokkal

2014-ben két ausztrál hokis megdöbbent, amikor az egyik közös képük hátterében mosolyogva megjelent a királynő.

Jayde Taylor (balra) az első képet a Twitteren tette közzé, ami aztán vírusszerűen terjedt.

Forrás: BBC