Megvakult az egyik szemére a brutális muszlim támadás után Salman Rushdie, de le tudták kapcsolni a lélegeztetőgépről

salman rushdie charlie hebdo
Indian born British writer Salman Rushdie is seen during a tour by the exhibition called "The Spanish exile in Ciudad de Mexico" at the Museo de la Ciudad in Mexico City, on October 5, 2014. Rushdie is in a two-day visit. AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
Vágólapra másolva!
Javul az állapota a nemzetközileg elismert írónak, Salman Rushdie-nak. A férfi ellen pénteken követett el merényletet egy maszkos támadó a New Yorkban tartott irodalmi fesztiválon. Napokig élet-halál között lebegett, orvosai lélegeztetőgépre kötötték, és csak remélni tudták, hogy jobban lesz - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az indiai származású brit író a Chautauqua Intézet színpadán készült egy előadására, amikor egy fekete ruhát és maszkot viselő férfi rátámadott, majd 10-15 szúrást mért a 75 éves író arcára és nyakára.

A támadást követően Rushdie-t mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol lélegeztetőgépen ápolták. Az elsődleges információk szerint az író mája, valamint az egyik szeme is megsérült a támadás során, így lehet, hogy elvesztette a látását.

A Chautauqua Intézet vezetője saját Twitter-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint vasárnap reggelre Rushdie lekerült a lélegeztetőgépről, és már beszélni is tud.

Az író napokig küzdött az életéért, azonban vasárnap reggelre állapota sokat javult Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A rendőrségen gyilkossági kísérlet és testi sértés miatt vádat emeltek a merénylet elkövetője ellen.